Galanisz először játszik a Dunaújváros ellen

   

Somogyi és Pavuk is miskolci mezben rohamozza majd korábbi csapatuk kapuját a korábbi években az egyik legnagyobb rangadónak számító meccsen.

A DAB–Miskolc párharc az elmúlt évek egyik legnagyobb derbijének számított, idén azonban ilyesmire aligha számíthatunk, a borsodi csapat tavaly mindent megnyert és idén is bombaerős kerettel vágtak neki a bajnokságnak. Legfájóbb veszteségük a vezetőedző Majoross Gergely távozása volt, aki a MAC-nál vágott bele egy újabb bajnokesélyes csapat felépítésének. Őt követte a válogatott kapusa, Bálizs Bence, Becze Tihamér pedig a Fehérvár EBEL-es csapatába igazolt. A DAB ezzel szemben főszponzorát veszítette el, így teljesen új alapokon kellett felépíteni a csapatot, amelyben rengeteg fiatal kapott helyet. Így az erőviszonyok egyértelműen a Miskolc számára kedvezőek, a szezonkezdet azonban megmutatta, hogy nincs előre lefutott mérkőzés.

A mérkőzés legpikánsabb eleme minden bizonnyal a nyáron Miskolcba igazolt támadótrió, Galanisz, Somogyi és Pavuk bemutatkozása lesz egykori csapata ellen. Sem a korábbi csapatkapitány Galanisz Nikandrosz, sem pedig a klubban 2006-ban bemutatkozó Pavuk Attila nem játszott még soha nevelőegyesülete ellen. Az eddigi két meccs már mindhármuk számára elég volt első pontjaik megszerzésére, Somogyi Balázs valósággal berobbant, két gólja és két asszisztja csapatában az egyik legtöbb. Érdekes módon tavaly is hasonlóan kezdett, akkor két forduló után négy asszisztja volt, ám végül megállt 22 pontnál, az idei szezonban nem is lehet más a cél, mint tartósítani a jó formát.

A Jegesmedvék meccshátrányban vannak a mezőny legelejéhez képest, ezért egyelőre csak a 3. helyen állnak, vesztett pontok tekintetében azonban a Debrecennel holtversenyben az elsők. Ez akár már péntek estére megváltozhat és élre állhatnak a MOL Ligában. A DAB egyelőre csak egy meccset játszott, jelenleg pont nélkül utolsó helyen áll, de a Fradi ellen komoly karakterről tettek tanúbizonyságot. Az első harmadban némileg érdemtelenül kerültek háromgólos hátrányba, amit azonban húsz perc alatt kiegyenlítettek. Végül ugyan vereséget szenvedtek, de a Jegesmedvék csapatának nem árt majd figyelni erre. Erre minden bizonnyal nem is kell majd külön felhívni a játékosok figyelmét, hiszen a Volán ellen fél perc alatt elengedett egy pont elég figyelmeztetés lehetett.

DABMIS

Fotó: Mudra László (DAB)

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): Következik a második tesztünk a MOL Ligában, hiszen a címvédő érkezik hozzánk pénteken. Egy hátvéddel kevesebben leszünk, Timur Raszulov térdsérüléséből épül fel, Duschek Dávid pedig tüdőgyulladással küzd. Fizikai csatára számítok, illetve arra, hogy mindenkinek száz százalék körüli teljesítményt kell nyújtania, ha labdába szeretnénk rúgni a vendégek mellett. Nagy tempóra, izgalmas mérkőzésre számítok pénteken.

Mayer Péternek, a Miskolc vezetőedzőjének több aktuális kérdést is feltettünk.

Milyennek értékeli csapata szezonkezdését és milyennek ígérkezik az idei MOL Liga?

A kezdésünk a pontokat illetően örömteli. Egy pontot vesztettünk a hatból, ezen lehetne bosszankodni, de látva a többi mérkőzés eredményét, elfogadom ezt. Szakmailag örvendetes, hogy rendkívül kiegyenlített a mezőny, bárki lesz az első a végén, ez teszi a legjobbat a ligának. Annál jobb hírverés nem kell a sportágnak, mint hogy a kilenc csapatból bárki legyőzheti a másikat. Azt várom, hogy ahogy haladunk előre, finomodik majd ez az állapot, elrendeződnek az erőviszonyok, mert most még tart a kezdeti állapot, annyira talán mégsem egységes a kép, mint az az első hét alapján látszik.

Mi az, amivel elégedett és mivel nem csapatával kapcsolatban?

A Miskolc offenzív irányban tetszetősen játszik, ez pozitívum, a tavalyi nívón mozog a támadójátékunk. A sok lőtt gól ellenére a gólhelyzetek kihasználása lehetett volna jobb. A védekezésünkön javítani kell, az emberhátrányok kivédekezése botrányos szinten áll, két meccsen annyi gólt kaptunk speciális játékban, amennyit egy hónap alatt lenne szabad. A hat hátrányos kapott gól nagyon sok, erről a szintről el kell mozdulni, foglalkozunk ezzel. A csapat lelkesedésével, küzdeni akarásával elégedett vagyok. Amiben szintén javulnunk kell, azok a ki nem kényszerített hibák és kiállítások, ezek számát csökkentenünk kell a folytatásban.

A légiós kapus nem sokkal a szezonkezdet előtt érkezett az ausztrál bajnokságból, és eddig nem győzte meg a közvéleményt. Hogyan értékeli Mark Guggenberger teljesítményét?

Tudni kell róla, hogy nem százszázalékos egészségügyi állapotban érkezett Miskolcra és a felszerelése körül sem volt minden rendben az első két meccsen, márpedig ez a kettő tényező ezen a fontos poszton sokat számít. Döcögősen indult az itteni szereplésen, ilyen van, de ettől nem kell hanyatt esni. Nagy küzdő, kiváló személyiség, igazi őrült hokikovboj ez a srác, akit a csapattársai nagyon szeretnek és aki mindent megtesz azért, hogy bebizonyítsa, a nem túl fényes kezdés ellenére a Miskolc erőssége lehet a szezonban.

DAB–Miskolc 3-2

   

A dunaújvárosiak hősies küzdelemben, kiváló kapusteljesítménynek és Azari Zsolt hosszabbításban lőtt góljának köszönhetően legyőzték a MOL Liga címvédőjét.

Már a 2. percben megszületett a mérkőzés első gólja, Lindoff hiába mutatott be két nagy védést, Tóth Adrián betuszkolta a korongot. Az Acélbikák emberelőnybe kerültek Ritó büntetése nyomán, de nem jutott el lövésig. A harmad közepén Peterdi váratlanul egyenlített, palánk mellőli lövése átment Adorján lábai között, a korong pedig becsorgott a kapuba. A bekapott gól után fokozta a nyomást a Miskolc, többször is felálltak 5 az 5 ellen, a 12. percben Somogyi kapuvasat lőtt. A játékrész végén Dörököt kiküldték gáncsolásért, a hazaiak kivédekezték az emberhátrányt. A vendégek fölényét jól jelzi, hogy 19-szer találták el Lindoff kapuját, míg a dunaújvárosiak 7-szer próbálkoztak.

A második harmad pontatlan játékkal indult, majd Leppanen bottal eltalálta Bushbacher arcát. Az Acélbikák a második emberelőnyükben sem jutottak sokra. A játékrész első fele kiegyenlített játékot hozott, a hazaiak kétszer is közel álltak a vezetés megszerzéséhez. A mérkőzés felénél Gőz és McCann összeakaszkodása után 4 a 4 ellen játszottak 2 percig a felek. A kiegészülés után nem sokkal Hruby kiült a büntetőpadra, felálltak a miskolciak, de Lindoff rendre védett. A dunaújvárosi játékos visszatérése után lendületben maradt a Miskolc, nyomásuk a 38. percben érett góllá, amikor Miskolczi középre tett korongja megpattant egy védőn, Cseter elé került, aki közelről vezetéshez juttatta a Jegesmedvéket.

A záró húsz perc elején 1-1 kiállítás után a Miskolc nyomott 4 a 4 ellen, fölényük teljes létszámnál is megmaradt. A harmad második felében már egyre többet támadott a Dunaújváros, a hajrára emberelőnybe került, miután Sagert kilőtte a pályáról a korongot. Gilbert időt kért, a hazai edző húzása bejött, két és fél perccel a rendes játékidő vége előtt McCann megindult, egy csellel betört a miskolci harmadba és belőtte az egyenlítő gólt. 58:49-nél Dansereau ütője eltalálta Hruby arcát, a hazai védő arcán felrepedt a bőr, ami 2+2 perces büntetést ért, a büntetőpadra viszont Somogyit küldték ki a játékvezetők. A rendes játékidő 71 másodpercnyi emberelőnye nem hozott gólt, így hosszabbítás következett.

A ráadást 4 a 3 elleni játékkal kezdték a felek, az Acélbikák tűz alá vették Adorján kapuját. Az ostrom a 3. percben érett góllá, a korongjáratás során Azari középre szerette volna tenni a korongot, a blokkoló Dudason irányt váltott és becsorgott a miskolci kapus lábai között. A Dunaújváros 3-2-re nyert, ezzel megszerezte szezonbeli első győzelmét, a Miskolc elszenvedte első vereségét.

Komoly béka, amit le kell most nyelnünk

   

A DAB edzője meglepően zárta a Miskolc legyőzése után tett nyilatkozatát.

Lee Gilbert, a DAB vezetőedzője rendhagyó interjút adott az M4 Sport kamerái előtt. A riporter kérdésére válaszolva elmondta, kőkemény, férfias csata zajlott a jégen, nagyon örülök a győzelemnek. Minden mérkőzésből sokat tanulunk, ez is ilyen. Majd kezével a kamera elé hívta Strenk Hunor edzőt, akivel láthatóan a mérkőzés folyamán végig konzultált. A fiatal trénert úgy konferálta fel, mint akinek nagyon fontos szerepe volt a sikerben, és át is adta a szót. Strenk elmondta, örül annak, hogy a hosszabbítás nem jutott el a mindenki számára újdonságot jelentő 3-3-as felállásig, és nagyon büszke a csapatára.

Gilbert mester aztán a klub sajtóanyagában hosszabban értékelt: Igyekeztünk minél inkább fizikálisan játszani, hiszen nagyon kemény ellenfél a Jegesmedvék csapata. Nagyon nagyot dolgozott mindenki, senki sem adta fel. Úgy érzem, a kapusunk remek teljesítményt nyújtott, nagyon kellettek a védések, meccs legjobbja egyértelműen Breton Lindoff volt. Az is kellett, hogy mindenki egy irányba húzza a szekeret és egy célért küzdjön. Nagyon örülök, hogy ilyen kiváló győzelemmel tudtuk megszerezni az első pontokat.

Mayer Péter, a Miskolc vezetőedzője kellemetlenebb helyzetben volt kénytelen nyilatkozni, de a tőle megszokott összeszedett, őszinte válaszokat hallhattuk: “Domináltunk a mérkőzésen, jól dolgoztunk, sokkal több lövésünk volt, ezek között nagy helyzetek is voltak, de ezen helyzetek nem jó kihasználása volt a kulcskérdés, ezért szenvedtünk vereséget. Nehéz négy perc hátránnyal kezdeni a végjátékot, a hosszabbításban nem is tudtuk megoldani ezt a feladatot. Jellemző erre a meccsre, hogy ellenfelünk egy becsorgó koronggal nyert. Koncentrált játékkal, hatékonyabb helyzetkihasználással nagyon simán eldönthettük volna a mérkőzést a rendes játékidőben. Ezúttal picit a fejekben keresendő a hiba. Komoly béka, amit le kell most nyelnünk.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 600 néző. Játékvezetők: Varjú, Vas, Abonyi, Pálkövi.
Lindoff: 95,7% (Lajcs)
K
Adorján: 91,4% (Kiss)
Smith, Revák, Bushbacher, Sijka, McCann
1
Gőz, Dudas, Galanisz, Somogyi, Booras
Lencsés, Hruby, Azari, Borbás, Peterdi
2
Sagert, Vojtkó, Hajós, Tóth, Dansereau
Léránt, Dörök, Szepessy B., Szepessy M., Odnoga
3
Laczkó, Leppanen, Pavuk, Láda, Cseter
Magosi, Mátyásy, Németh, Nagy
4
Szilágyi, Györfy, Popovics, Ritó, Miskolczi
Gilbert Lee, Strenk Hunor
E
Mayer Péter, Kontsas Jukka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:39 MIS Tóth Hajós Vojtkó
1-1 07:39 DAB Peterdi Borbás Azari
1-2 37:27 MIS Cseter Miskolczi Pavuk
2-2 57:20 DAB PP McCann Smith Bushbacher
3-2 62:42 DAB PP Azari Smith McCann
35 Kapura lövések száma 46
8 Kiállításpercek 14

A DAB–Miskolc teljes felvétele

 

Az M4 Sport közel 3 órás közvetítése kiváló minőségben megtekinthető a mediaklikk.hu oldalon.  felvezetővel, meccs végi interjúkkal, elemzésekkel, összefoglalóval.

Videó-összefoglaló

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum