A HSC a Steauával kezd a bajnokságban

 

A Brassó a bajnok Galati vendége lesz, bemutatkozik a Progym is.

Rangadókkal folytatódik a román bajnokság. A HSC Csíkszereda a Steaua vendégeként Karcfalván kezdi meg a 40 meccses menetelését. Nem lesz egyszerű a feladat, hiszen fárasztó magyarországi túrát követően kell úgy helytállni az örök rivális ellen, hogy aztán maradjon erő a dupla fordulót követő két MOL Liga meccsre is. Elvben már 34 játékos áll Geréb István vezetőedző rendelkezésére, köztük többen olyanok, akiket most, vagy az előző szezon végén a Sportul Studentesc elleni rájátszásra reaktiváltak. Így a létszámot illetően a gondok már nem olyan feszítőek, de azért nagyon nem mindegy, hogyan tudnak gazdálkodni a játékosokkal, ki mikor és hogyan tudja kis pihenőhöz segíteni a legjobb játékosokat a kétfrontos harc során. “Edzőként is nehéz felkészülni az előttünk álló öt napra, nemhogy a játékosoknak ? mondta a csapathonlapnak Geréb István vezetőedző. ? Én is kíváncsian várom, hogy a csapat miként veszi az előttünk álló feladatokat. A magyarországi kollégáim véleménye szerint képtelenség lesz ezt a programot végigvinni. Én viszont bízom benne, hogy sikerülni fog. Hosszú távon a jelenlegi kerettel nem tudjuk végigcsinálni, de reménykedünk, hogy hamarosan csatlakoznak az új játékosok és akkor a terhelés jobban elosztódik. A csapat jól fel van készítve fizikailag. Nem nagyon lehet prioritási sorrendet felállítani a négy mérkőzés között, bár a MOL Liga fontosabb számunkra. Már csak abból kiindulva, hogy Magyarország a világelitbe tartozik. A két Steaua elleni mérkőzés után egy borzasztóan nehéz meccsünk lesz a MAC ellen. Bízom benne, hogy egy sikeres hétvégénk lesz. Minden meccsünkön ugyanazzal a kerettel fogunk kiállni.”

A sajtóanyag megjegyzi, a vezetőedző nem túl optimista a reaktivált játékosokkal kapcsolatban. “Megtörténhet, hogy egy-két korábbi hokis visszatér, de nem tudom, hogy mennyire tudnának rajtunk segíteni.”

hscnza

A Brassó a bajnoki címvédő Dunarea Galati ellen folytatja idegenben a menetelést. A Steaua elleni felemás rajtot követően most sem vár egyszerű feladat Mihály Árpádékra. A Galati ugyanis megtartotta sikercsapata zömét, a Szeredába visszaigazolt székelyek helyére is sikerült hasonló játékosokat szerződtetniük, például Nagy Istvánt vagy Pál Zoltánt. Ahol szembetűnő a gyengülés, az egyértelműen a kapusposzt. Azt Galacban is elismerik, hogy a tavalyi bajnoki címben a fiatal Ónodi Ottónak elévülhetetlen érdemei voltak, ő viszont újra a HSC színeiben véd. Így a már 45 éves Viorel Radu mellé egyelőre csak Bogdan Popa, Lucian Hangan és Marius-Adrian Stoian közül választhatnak. Popa a Sportulból érkezett, ott évek óta nem végezhetett minőségi munkát, bár a meccseken kétségtelenül gyakorolhatta a lövések fogását, Hangan és Stoian pedig alig-alig jutott szerephez. Kérdés, a brassóiak ki tudják-e majd használni, hogy ezen a poszton a Galati sebezhetőnek tűnik.

A forduló harmadik mérkőzésén végre bemutatkozik a Progym is. A gyergyóiak felkészülése sem volt ideális, a frissen felújított jégpályán máris rendkívül komoly technikai problémák támadtak. Ráadásul felkészülési meccseket sem tudtak játszani. Így a Sportul Studentesc elleni dupla meccs ideális felvezető lehet a szezonhoz, az évek óta jég nélkül sínylődő egyetemistákat jóformán álmukból felkeltve is kötelező lenne verniük a gyergyói legényeknek. Félvállról ugyanakkor tilos venni őket, mert ezeken a meccseken csak a Progymnak van veszíteni valója. A mezőny hat csapata közül öt akar bekerülni a rájátszásba, de csak négy érhet oda. Aki a Sportul ellen pontokat veszít, annak nem lehet keresnivalója a legjobb 4 között.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum