Indul a román bajnokság

   

MOL Liga-forduló zajlik, ebből következik és egyértelmű, hogy kezdődik a román bajnokság is, mégpedig Brassó?Steaua rangadóval.

Az MJSZ MOL Liga-bővítési módszere nyomán megromlott a viszony a magyar és a román szövetség között, így nem csoda, hogy a Brassó első tervezett túrája idején rangadókat kell játsszon otthon is. Mint ismeretes, a chicken game-ben végül az MJSZ rántotta el a kormányt, a saját szabályait áthágva az utolsó pillanatban is belenyúlt a már rengetegszer módosított menetrendbe, és eltolta a Brassó e hévégére tervezett meccseit. Az más kérdés, hogy az érintettek mikor és hogyan szereztek erről tudomást.

Az első feladat a légiósok nélküli Brassó számára a tavalyi ezüstérmes Steaua legyőzése. A bakák csapatának összetételét a stabilitás jellemzi, bár évek teltek már el az utolsó MOL Liga-szereplésük óta, a hazai játékosok között még mindig rengeteg ismerős nevet lehet felfedezni. Bukarestben ? illetve jég híján Karcfalván ? az elmúlt jó évtized hagyományaihoz hasonlóan a légiósokat tekintve az ukrán-fehérorosz vonalat viszik tovább. A román állampolgársággal is rendelkező, ugyancsak régi ismerős Zabludovszkij, Jemeljanyenko és Andrej Butocsnov mellett Anton Butocsnov, a lengyel bronzérmestől igazolt Artyom Bondarjov, továbbá Ruszlan Szviridov és Pavel Boriszenko erősíti a csapatot. Az ukrán különítményben heten vannak, Zabludovszkij mellett Andrej Butocsnovnak is van román útlevele, így mindegyikük játszhat egyszerre a meccseken.

A forduló másik párosításában a bajnoki címvédő Dunarea Galati a jobb sorsra érdemes Sportul Studentesc ellen kezd, és alighanem nagy meglepetés lenne, ha a két meccsen nem születne összesítve legalább 20 gólos különbség a bajnokcsapat javára.

A bajnokság összes statisztikai adatát erre a linkre kattintva kísérhetik figyelemmel.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum