A tavalyi újonchoz látogat az idei

   

A MAC két nap alatt második meccsét játssza, az egyik legkülönlegesebb pályán. A mérkőzés komoly erőfelmérő lesz mindkét csapat számára.

Rendesen belecsapott a lecsóba a MAC, hiszen a csütörtöki szezonnyitó után pénteken már Debrecenbe utazik. A vendéglátókról előzetesen nem sokat lehet tudni, tavaly az ötödik helyen végeztek az alapszakaszban. A csapat magja együtt maradt, az igazolások elsősorban a védelem megerősítését célozták. Érkezett Hetényi Péter, a fiatal svéd Kasper Emanuelsson, a kanadai magyar Kovács Bronson, az orosz Ivanov és Kunajev. A kapuban Száva Borogyin mögött Vay Ádám áll majd, aki két év tengerentúli kitérő után tért haza. A csatárok közül egyértelműen Martin Saluga a legnagyobb név. Az egykori miskolci játékos, aki az utóbbi két évet Brassóban töltötte, hetedik szezonját kezdi a MOL Ligában, 225 alapszakaszmeccsen 324 pontot termelt, plusz/mínusz mutatója 129-en áll a pozitív tartományban és a rájátszásban is hozza a pont/meccs átlagot. A kerettel kapcsolatos legnagyobb kérdés talán az, hogy sikerül-e megfelelő utánpótlást találni a MOL Ligából a KHL-be távozó Jevgenyij Muhin helyére. A 44 éves Dmitrij Romanov az MHL-es Orenburgból érkezik a csapathoz, ahol előbb játékos-edző volt, majd hol vezetőedzőként, hol másodedzőként dolgozott.

A MAC csütörtökön győzelemmel debütált a MOL Ligában, lámpalázas kezdés után magabiztosan verték az UTE csapatát, pénteken idegenben is megmutathatják, milyen karaktere van a csapatnak. Ahogyan azt Majoross Gergely vezetőedző megígérte, a fiatalok között folyamatosan kapnak lehetőséget új játékosok, a csütörtöki csapathoz képest két helyen történik változás, Herner és Silló helyett Nagy Patrik és Horváth Dávid kerül be a pénteki keretbe, előbbi a védelmet, utóbbi a támadásokat erősíti majd. A hazaiak legnagyobb hiányzója Ladányi Balázs lesz, aki sérülés miatt a szezon elejét kihagyni kényszerül, de a kispadon minden bizonnyal ott lesz. A felkészülési mérkőzések során a Debrecen felemás játékot mutatott, gyakran hiányzott a motiváció, amin a meccsek élesbe fordulása és az új vezetőedző érkezése minden bizonnyal sokat lendít majd. Érdekes meccsre van tehát kilátás, érdemes lesz kilátogatni a jégcsarnokba.

Ladányi Balázs (Debrecen): Erős kezdést várok. A MAC nagy valószínűséggel meghatározó csapata lesz az idei MOL Ligának, biztos vagyok abban, hogy a dobogót tűzték ki célul. Mi viszont bízunk magunkban és reméljük, hogy a tavalyi sikeres bemutatkozásra még egy lapáttal rá tudunk tenni.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): A várakozásoknak megfelelően elég görcsösen kezdtünk az UTE ellen. A sok újdonságtól és a hangulattól elvarázsoltan játszottunk az elején, de aztán egyre jobb lett a játékunk. Azt gondolom, az odaadásra és a munkára a gyengébb időszakokban sem lehetett panasz, de kezdetben pontatlanul hokiztunk és nem voltunk elég összeszedettek. Az egyenlítőgóltól megnyugodtunk, onnan jól működött a csapat. Fizikailag felülmúltuk ellenfelünket és a taktikai elemekben is pontosabbak voltunk, bár a mi játékunk is szezon eleji volt. A korong nélküli játékunk elég jól ment, ezért viszonylag kevés nagy helyzetet engedélyeztünk ellenfelünknek, amikor pedig odakerültek a kapunk elé, Bálizs Bence a helyén volt. Kaptunk 29 lövést, de ezek jó része külső területekről érkezett, mi többször lőttünk és jóval több nagy helyzetet alakítottunk ki. Uraltuk a mérkőzést, ha összeszedettebben játszunk, akkor már a találkozó első felében is vezetéshez juthattunk volna.

A Debrecen nyári igazolásai
Hetényi Péter (Fehérvár)
Martin Saluga (SVK) (Brassó)
Kovács Bronson (Hobart College, NCAA III)
Izsák Róbert (Univ. of Saskatchewan, CIS)
Vay Ádám (El Paso Rhinos, WSHL)
Kasper Emanuelsson (SWE) (Amarillo Bulls, NAHL)
Godó Dániel (Miskolc)
Makszim Ivanov (RUS) (Reaktor Nyizsnyekamszk, MHL)
Vlagyiszlav Trosin (RUS) (HK Lida, BLR)
Jevgenyij Kunajev (RUS) (HK Vityebszk, BLR)

Dmitrij Romanov vezetőedző (RUS) (Belije Tigri Orenburg, MHL, RUS)

Távozott:
Okos Csanád (HSC)
Jevgenyij Muhin vezetőedző (Avangard Omszk, KHL)
Sijka Dusan (DAB)
Tőke Zoltán (Brassó)
Alekszej Voronov (RUS) (Michalovce, SVK-2.)
Vitalij Szicsov (RUS) (Bejbarisz, KAZ-1.)
Horváth Dávid (MAC, próbajáték)
Odnoga Mátyás (DAB, próbajáték)
Balázs Zsombor (Brassó)

A Debrecen felkészülési mérkőzései
DAB–Debrecen (Dunaújváros) 5-3 (1-0, 0-0, 4-3)
Presov Penguins (SVK-2.)–Debrecen (Eperjes) 1-2 b. (1-1, 0-0, 0-0, 0-1)
Debrecen–Fehérvár (MOL) (Debrecen) 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)
Debrecen–Brassó (Debrecen) 5-1 (1-0, 1-0, 3-1)
Debrecen–Brassó (Debrecen) 6-2 (2-2, 2-0, 2-0)
Debrecen–HSC Csíkszereda (Debrecen) 2-3 (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 0-1)

Debrecen–MAC 4-3

   

A hajdúságiak legyőzték az egy nappal korábban győzelemmel debütáló fővárosiakat.

A MAC debreceni vendégjátéka nem hozott gólt az első húsz percben. A második harmad közepén egy gólváltás történt, Hayes találatára Wéber felelt. A 43. percben Trosin megszerezte első magyarországi gólját, vezetéshez jutott a DHK, de két percen belül egyenlített Németh Attila, a hajrában pedig fordított. A kék-sárgák két percig örülhetek újabb vezetésüknek, Dancsfalvi hosszabbításra mentette a meccset. A ráadást egy újonc döntötte el, az utolsó percben Kovács Bronson talált be Bálizs kapujába. A MAC a csütörtöki sikere után 24 órán belül elszenvedte első vereségét.

Dmitrij Romanov (vezetőedző, Debrecen): A mérkőzés elején a fiúk nagyon izgultak, ami érthető, hiszen ez volt az első tétmeccsük hazai pályán. Szerencsére döntetlennel zártuk az első harmadot, és a játékosaim lassan megnyugodtak. Amikor vezetést szerzett az ellenfél, azt mondtam nekik, hogy hajtani kell, menni előre és egyenlíteni. Ez sikerült, a meccs folyamán kétszer is. Számos emberelőnyt hagytunk ki, nagy volt a drukk és túlvariáltuk ezeket a helyzeteket. Erős csapat volt az ellenfelünk, ennek tükrében jónak értékelem az eredményt. Egy pontot elvesztettünk, de az a legfontosabb, hogy győztesen hagytuk el a pályát.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): A viszonylag rövid regenerációs időnek és az utazásnak köszönhetően nehezen lendültünk játékba. Ez nem kifogás, csak tény, és ezzel a helyzettel ezúttal nem tudtunk megbirkózni. A mérkőzés bizonyos szakaszaiban uralni tudtuk a játékot, de nagyon sok kiállítást szedtünk össze, ami megtörte a lendületünket.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 370 néző. Játékvezetők: Varjú, Kincses, Pálkövi, Soós.
Vay: 91,4% (Nagy Péter)
K
Bálizs: 91,3% (Arany)
Csíki, Kovács B., Könczei, Berta, Trosin
1
Olson, Pozsgai, Klempa, Hayes, McDonald
Kunajev, Ivanov, Kaszkov, Kuriljuk, Saluga
2
Quinn, Stipsicz, Szappanos, Nagy K., Saarenpaa
Wéber, Hetényi, Vaszjunyin, Barabás, Dancsfalvi
3
Tokaji, Mestyán, Németh A., Roczanov, Terbócs
Godó, Hári, Tanka
4
Nagy Patrik, Németh Á., Horváth, Tóth R., Schmál
Romanov Dmitrij, Razov Igor
E
Majoross Gergely, Svasznek Bence
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 26:29 MÚB Hayes McDonald Klempa
1-1 29:28 DHK Wéber Hári Vaszjunyin
2-1 42:26 DHK Trosin Berta Könczei
2-2 44:33 MÚB Németh A. Tokaji
2-3 55:40 MÚB Németh A. Stipsicz
3-3 57:36 DHK Dancsfalvi Hári Hetényi
4-3 64:07 DHK Kovács B. Hetényi Vaszjunyin
46 Kapura lövések száma 35
8 Kiállításpercek 22

A Debrecen–MAC képei

   

Videó-összefoglaló

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
Partnerünk
Archívum