Emlékezni közös felelősségünk

 

A hétvégi emléktornán négy kiváló mérkőzésen kívül főhajtás, szoboravatás, játékosbúcsúztatás, mezárverés és bérletárusítás is szerepel a programban.

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András a hétvégi emléktorna és Ifjabb Ocskay Gábor szobrának avatása kapcsán így fogalmazott a csütörtöki sajtótájékoztatón: “Az emléktornán olyan emberre emlékezünk, aki nemcsak a magyar jégkorongért, a sportágért, de Székesfehérvárért is rengeteget tett. Gáborra emlékezni közös felelősségünk, a klub pedig szeptember első hétvégéjén minden évben lehetőséget biztosít számunkra, hogy leróhassuk a kegyeletünket. Ez a torna nagy segítség, hogy mindenkinek megmutassuk, elmondhassuk, ki is volt Ocskay Gábor, mit jelentett ő a jégkorongnak és Fehérvárnak. Az idei azonban mégis eltér majd az előző évekbeli tornáktól, hiszen a csarnok előtt felavatjuk ifj. Ocskay Gábor szobrát, melynek talapzatát már most is láthatják a szurkolók. A szoboravatásra szombaton 18 órakor kerül sor, ezúton is arra buzdítok mindenkit, hogy ne csak a meccsek, de az ünnepség miatt is látogasson ki a jégcsarnokba. Úgy gondolom, nincs olyan fiatal jégkorongozó, aki belép ebbe a csarnokba és nem tudja, mit jelent Gábor emléke és példamutatása.”

Ocskay emlektorna

A játékosok nevében Hetényi Zoltán fogalmazta meg érzéseit: “Nagyon szerencsés vagyok, hogy fiatalon együtt játszhattam Gáborral. Ő tanította meg, hogy a tehetségen kívül a kemény munka is kell a sikerhez. Szerencsés vagyok, hogy ismerhettem. Miatta különösen fontos számunkra ez a hétvége, Kiscsicsó emlékére meg kell nyernünk a tornát.”

A magyar EBEL-csapat és közönsége a szombati mérkőzése előtt búcsúztatja ünnepélyesen a pályafutását a MAC-ban folytató, a Volánnál 8 évet, ebből többet csapatkapitányként eltöltő Tokaji Viktort, minden idők egyik legjobb magyar hátvédjét.

Az emléktorna mezeit a hagyományoknak megfelelően elárverezik, vasárnap 10 óráig licitálhatnak. Részletek itt.

Pénteken délután 16 és 19 óra között nyitva áll a pénztár a jégcsarnokban, szombaton 14 órákor nyit ki ismét. Jegyeket és bérleteket is vásárolhatnak. Az emléktornára a 2015/16-os EBEL-jegyárak érvényesek, a napijeggyel mindkét mérkőzés megtekinthető.

Az Ifj. Ocskay Gábor-emléktorna programja:

szeptember 5., 15:30 HK 36 Skalica?Graz
szeptember 5., 19:00 Fehérvár?Olimpija Ljubljana
szeptember 6., 15:00 az előző nap vesztesei
szeptember 6., 18:00 az előző nap győztesei

fehervar emlektorna plakat

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum