Dudas és Wehrs is magyar válogatott lehet

 

Rich Chernomaz szövetségi kapitány a szezonnal és az A csoportos vb-vel kapcsolatos terveiről nyilatkozott a Nemzeti Sportban.

“Fontos lesz, hogy mindig észnél legyünk, és a realitásokat vegyük figyelembe” ? mondta Rich Chernomaz az interjújában. A szövetségi kapitány szerint nem lesz könnyű megtalálni az optimális csapat-összeállítást, hiszen miközben a terhelést a fiatal játékosok viselik el jobban és ők is képesek gyorsabban regenerálódni, az idősebbek tapasztalatára is óriási szükség van. A kulcsmérkőzés a franciák elleni lehet. “Ahhoz, hogy bent maradjunk, le kell győznünk őket és több pontot is kell szereznünk náluk.”

A legnehezebb feladat az lesz, hogy kezelni tudjuk a képességbeli hátrányokat. Arra számít, hogy az oroszországi világbajnokság óriási lehetőséget jelent minden játékosnak, így a válogatottjelöltek extrán motiváltak lesznek az egész szezon során. Chernomaz elmondta azt is, hogy Vas Márton Dániából kapott ajánlatot, ám az anyagiakon elbukott az üzlet. Amíg nem talál csapatot magának, Frankfurtban edz, de a Löwenben nem juthat szerephez, a klub tartja magát döntéséhez, hogy fiatalít, és a légióshelyei is beteltek már. Így a gyermekáldás miatt a szezont később kezdő Metcalfe Tylerrel együtt összesen két krakkói hátvédünk áll csapat nélkül jelenleg.

A legérdekesebb kérdés, hogy kik kerülhetnek a kapitány látókörébe. Nagyobb a merítés, jönnek a fiatalok, mondja erről, és jelzi azt is, elképzelhetőek még honosítások is.

Három nevet említ, ezek közül Csányi Karol igazából már lefutott ügy, hiszen az Újpest fiatalja már megkapta a magyar útlevelét, és így játszott az UTE színeiben a bajnokság vége felé, sőt a válogatottban már ősszel bemutatkozott.

A Miskolc hátvédje, Jesse Dudas neve ugyancsak nem meglepetés, létezik olyan elmélet, amely szerint az ő finnországi szerződése azért nem lépett életbe, hogy kitölthesse a magyar válogatottsághoz szükséges két teljes szezont.

A harmadik név viszont újdonságként hathat. Kevin Wehrsről van szó, a Brassóból Fehérvárra került védő állhatatos munkával küzdötte fel magát a MOL Liga legjobb védőinek egyikéből az EBEL-csapat meghatározó emberévé, akivel hosszabbított is a Volán.

Wehrs Metcalfe

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum