A Gap vezetőedzője terrorista támadásokról beszél

 

Nem csitulnak a hullámok a pénteki brianconi meccs után. Luciano Basile, a Gap trénere kifakadt, miután az 5-4-re elvesztett mérkőzésen három játékosa is megsérült. Válaszul Luc Rougny, a brianconi klub elnöke feljelentéseket tett a rendőrségen és a szövetségnél.

A Briancon és a Gap közötti rivalizálás a francia jégkorong egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező vetélkedése. Az amúgy sem felhőtlen viszony az elmúlt nyáron újabb réteg vajszínű árnyalatot kapott, amikor Luciano Basile, 10 év edzősködés után, áttette székhelyét Brianconból Gapba. Ráadásul nem érkezett üres kézzel, kis túlzással a fél csapat követte. Basile 2014-ben a Brianconnal, 2015-ben a Gappal lett francia bajnok. A mögöttünk álló hétvégén rendezett Alpok Tornán történtek csakis ebben a speciális kontextusban értelmezhetők.

A tornát a házigazda Briancon nyerte, miután Magosi Bálint komoly hozzájárulásával pénteken 5-4-re a Gapot, szombaton 2-1-re a Grenoble-ot győzte le, mindkétszer büntetőkkel. A pénteki mérkőzés nem múlt el nyom nélkül, a Gapot súlyos veszteségek érték. A csapatkapitány Teddy Trabichet orra eltört egy verekedésben, a francia utánpótlás-válogatott Pierre Crinonnak a válla sérült, a legsúlyosabb eset azonban a háromszáznál is több finn élvonalbeli meccsel rendelkező Miettinené, aki térdsérüléssel hosszú időre kidőlt. Mindez néhány nappal a Bajnokok Ligája startja előtt történt.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a legnagyobb francia hokis újság, a hockeyhebdo.com beszámolója szerint a mérkőzésen a Gap végig lekezelte ellenfelét, aztán a harmadik harmadban, amikor még mindig nagyon kiélezett volt a helyzet, folyamatosan provokálták a hazaiakat, akik azonban nem hagyták magukat. A mérkőzést követően Toby Lafrance ellen fegyelmi eljárást kezdeményezett a Gap, minden bizonnyal pár meccses eltiltás vár rá. Emellett Luciano Basile (képünkön) terrorista támadásnak nevezte azt, ahogyan a Briancon játszott. Ez a nyilatkozat azonban már sok volt Luc Rougny elnöknek is, aki brianconi részről visszautasította a becsületsértő rágalmazást. Mint azt egy tévéinterjúban elmondta, a következő napokban feljelentést tesz a brianconi rendőrségnél és a francia szövetségnél is.

Basile Gap

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A sérelmek brianconi részről is számosak, a klubvezető elmondása szerint Basile a mérkőzést követően bántalmazta a brianconi vezetőség egy tagját. A Gap játékosai állítólag szintén bántalmazták az orvost, aki a Gap öltözőjében ellátta az egyik sérülést szenvedett játékost. Basile a meccs után nem fogott kezet a Briancon vezetőedzőjével. Mindezek miatt, ügyvédi konzultáció után Rougny megteszi a már említett feljelentéseket és kezdeményezi a szövetség fegyelmi bizottságánál, hogy azonnali hatállyal függesszék fel, majd tiltsák el Basilét az edzősködéstől. Arra a kérdésre, hogy nem túlzás-e ez a reakció, a klubelnök elmondta, hogy elértek arra a pontra, amikor már nem nézhetik tehetetlenül, hogy egy olyan ember rágalmazza a klubot és a játékosokat, aki korábban 11 éven keresztül a klub, a szurkolók és a helyi közösség kezéből evett.

Kedden Basile reagált a Rougny elnök szavaira. Először is tagadta, hogy visszautasította volna a kézfogást Wener edzővel, mint ahogyan azt sem ismerte el, hogy civakodott az ellenfél egyik vezetőségi tagjával. A brianconi évekről ugyanakkor csupa jót mondott: “Csak jót mondhatok arról a 11 évről, amelyet Brianconban töltöttem. Luc Rougny a klub társelnökeként értékes szövetségesem volt, ugyanolyan szenvedéllyel dolgoztunk a Vörös Ördögök sikeréért. Együtt nyertünk meg mindent, amit a francia hokiban meg lehetett nyerni. És bár a válások gyakran gyötrelmesek, azt szeretném, ha a feszültség csökkenne és lapoznánk ebben a történetben. Ez szolgálná legjobban a régió hokijának érdekeit.”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum