Nagyon jó ütemben fejlődnek a fiatalok

 

Lee Gilbert vezetőedző elégedett volt a hétfőn látottakkal, a DAB motiváltan játszva megnyerte első felkészülési mérkőzését a Debrecen ellen.

Nyert a csapat. Fontos volt az eredmény?

Felkészülési meccs ide vagy oda, az szerintem nagyon fontos volt, hogy megnyertük a mérkőzést. Ez jó alapot teremt a csapaton belül a további munkára. Mert azért az is látszik, hogy van még hova fejlődnünk.

Nehéz belőni a felkészülési meccsek igazi fontosságát, az ön számára mi volt a leglényegesebb tapasztalat az első meccsen?

Egyrészt nagyon tetszett, hogy a fiatal magyar játékosok milyen hamar megértették azt a rendszert, amit várok tőlük. Nem számítottam arra, hogy ilyen rövid idő alatt ekkorát tudunk fejlődni ebben a kérdésben. Egész szezonban fontos feladatokat fognak kapni a fiatal magyar tehetségek, kellett a visszajelzés, hogy lehet rájuk számítani. Másrészt valamivel közelebb vagyok ahhoz, hogy belőjem a MOL Liga erősségét. A Debrecen tavaly negyedik helyezett lett, ha az Érsekújvárt nem számoljuk. Nyilván ők is lesznek még jobbak, de eddig teljesen sötétben kellett tapogatóznom a tekintetben, hogy mire készülünk.

Az eredeti terveket a keret szűkítésére vonatkozóan az élet felülírta. Mit gondol, mikorra lehet végleges döntés ebben a kérdésben?

Valóban újra kellett gondolni a folyamatot, és véglegeset egyelőre még mindig nem tudok mondani. A mai meccsen hét légiós játszott, egy olyan játékosunk még van, aki ezúttal nem kapott lehetőséget. De nagyon képlékeny ez a folyamat, hiszen menet közben is keresünk játékosokat. Most azt tudom mondani, hogy tíz nap múlva sokkal tisztábban fogunk látni ebben a kérdésben. Szombaton újra meccset játszunk, a Levice lesz az ellenfél, a kereten is alakítunk egy kicsit, valószínűleg több lehetőséget kapnak majd a fiatalok.

Cimkék: , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS