Az EBEL továbbra is pontozza a játékosokat

 

Az EBEL-elnök szerint nincs alternatívája ennek a rendszernek, de javítaná a szabályokat és nyilvánosságra hozná az értékeket.

Érdekes interjút adott Peter Mennel EBEL-elnök a Vorarlberger Nachrichten szerdai számának. Mint elmondta, a pontrendszer a leginkább vitatott eleme az EBEL szabályrendszerének. Szívesen megválnak tőle, amint valaki tud egy olyan alternatívát bemutatni, amely előreviszi az osztrák nemzeti válogatott ügyét. Mennel szerint eddig még senki nem talált ilyet, hiszen a liga egyszersmind egy öt ország, Ausztria, Olaszország, Szlovénia, Csehország és Magyarország csapatait felvonultató versenysorozat is, ahol valahogy biztosítani kell azt, hogy a csapatok versengése kiegyensúlyozott legyen, ne legyenek túl nagyok a különbségek. Mint Mennel elmondta, a magyar és cseh csapatok a fizetések terén versenyelőnyben vannak, így a fizetési sapka bevezetése nem lehet megoldás.

Salzburg EBEL

Marad tehát a pontrendszer, de Mennel szerint ennek a továbbfejlesztésén gondolkoznak. Például a most kezdődő idénytől megszűnik, hogy a válogatott játékosok értékét automatikusan 0,5 ponttal megemelik. Ennek azonban különböző hatásai vannak, az előnyök mellett hátrányok is jelentkeznek. Ezzel ugyanis a válogatott játékosokat nem büntetik, viszont a félpontos emelések elmaradása egyes csapatoknak azt is jelentheti, hogy további légióst igazolhatnak. Az interjúban Mennel azt is megemlítette, hogy a leginkább kritizált elemet, a pontok titkosságát megszüntetik. “Az átláthatóság érdekében a pontok mindenképpen megismerhetők lesznek. A legfontosabb alapprobléma azonban, hogy több osztrák játékost kell eljuttatnunk a ligába. Az EBYSL és az EBJL létrehozásával ehhez is a megfelelő irányba állítottuk már a váltókat” ? mondta.

Korábban komoly visszhangot váltott ki, amikor hosszú évek után nyilvánosságra került a játékosok egy részének pontértéke. Az olasz sajtó azóta is rendszeresen szivárogtat.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum