Gerencsér Dominik Kornakker csapattársa lesz

   

A 18 éves hátvéd a finn utánpótlásból érkezik Long Beachre. A Bombers honlapja nem akármilyen felvezetőt közölt a magyar bekkről.

Azt már szerdán megírtuk, hogy az egyik legígéretesebb magyar kapus az Egyesült Államokban folytatja karrierjét. A csapat magyar vonatkozásai azonban nem álltak meg itt, hiszen Kornakker a szakvezetés jóindulatú figyelmébe ajánlotta Gerencsér Dominikot, aki a finn Mikkeli csapatában pallérozódik. Az új igazolás hírét a csapat honlapja külön cikkben hozta, ahol nem csak Chris White, a csapat edzője, de Gerencsér is szót kapott.

A szakember csupa jót mondott a hátvédről: “Első látásra Dominik teljesen beleillik abba a kultúrába, amit a csapat háza táján szeretnénk meghonosítani. Világos fejű, szenvedélyes, eltökélt játékos, aki alig várja a lehetőséget, hogy bizonyítson. Dominak jót tettek a Finnországban eltöltött évek, sokat fejlődött a fizikai játéka, aminek nagy hasznát fogja venni Észak-Amerikában is. Megnéztem róla pár videót, ezeken egy megtermett fiatalembert láttam, aki nem fél bemenni a legpiszkosabb helyekre, és az utolsó pillanatig harcol. Már beszéltünk is arról, hogy miben kell még javulnia a teljes átálláshoz. Az látszik, hogy szeretne fejlődni, bármit megtesz annak érdekében, hogy meccseket eldöntő játékos váljon belőle. Nagyon jól fog illeszkedni a csapat védelmébe, amelynek pont ilyen erős és küzdős játékosokra van szüksége.”

A honlap interjút is készített Gerencsérrel, aki elmondta, hogy felkészülten várja az átállást az észak-amerikai játékstílusra, és a következő, 52 meccses szezonra. “Még nem játszottam ennyi meccset egy szezonban, de biztos vagyok benne, hogy bírni fogom. Szeretem a fizikai hokit, a nagy ütközéseket. A Finnországban játszott hoki, azt hiszem, amúgy is elég közel áll az észak-amerikai játékstílushoz. Az elsődleges célom, amiért Amerikába jöttem, hogy jobb játékos legyek. De természetesen meg fogom nézni a strandokat is.”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum