Öt név közül választhat a North Dakota

 

A legendás egyetem nem marad becenév nélkül. Még sincs eufória.

A North Dakota Egyetem évek óta indián jogvédők támadásának kereszttüzében állt a Fighting Sioux név miatt. A kampusz hosszú évek küzdelme után kénytelen volt változtatni, elhagyta a nevet és pályázatot írt ki az új elnevezésre, de megmaradt annak a lehetősége is, hogy simán North Dakota néven folytatják a küzdelmeket az NCAA-ben. Az UND elnöke, Robert Kelley szerint ez pedig méltatlan lenne egy olyan egyetemhez, amely NHL-szintű körülményeket teremt játékosai számára.

A héten tovább folytatódott a névvel kapcsolatos saga, két kérdés dőlt el. Az első körben 7:4 arányban megszavazták, hogy nem maradhatnak másodlagos név nélkül. A második körben pedig nyilvánosságra hozták azt az öt javaslatot, ami ezután felválthatja a korábbi Fighting Sioux nevet. Ezekre lehet majd szavazni: Fighting Hawks, Nodaks, North Stars, Roughriders és Sundogs. Nem lehet azt mondani, hogy a hírt kitörő örömmel fogadták volna a diákok, az öregdiákok, az egyesületek, vagy éppen a szurkolók, mert rögtön Robert Kelley fejét követelték.

Az elmúlt három évben ugyanis hivatalosan már nem volt használható a Fighting Sioux név, de a tömegek ragaszkodnának hozzá. Náluk nem létezik alternatíva, így többször buzdították kedvenceiket a lelátóról “no nickname”, azaz “nincs becenév” rigmusokkal. A szurkolók döntöttek, mindent vagy semmit.

fighting_sioux_hed

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum