Holtby marad a fővárosban

 

A kapus engedett igényeiből, öt évig marad Washingtonban.

Fellélegezhetnek a Capitals szurkolói, a franchise egyik legértékesebb játékosa, Braden Holtby aláírta új ötéves szerződését. Pedig néhány napja ez még nagyon távolinak tűnt, ugyanis a kapus ügynöke évi nyolcmilliós fizetést akart kiharcolni az arbitráció során. Ehhez képest a Caps csak 5,1 milliót ajánlott, ám végül megegyeztek a felek, Brian MacLellan menedzser emelt, Holtby pedig beérte valamivel kevesebbel.

Az új kontraktus értelmében a kapus a következő öt évben összesen 30,5 millió dollárt kap, ami a fővárosiak bértömegét évi 6,1 millió dollárral terheli majd meg. A 2020-ig szóló szerződés mellett Holtby 3 millió dolláros aláírás pénzt is kapott.

Holtby idén pazar alapszakaszt futott, a lejátszott mérkőzések (73) , a győzelmek (42) és a hibátlan meccsek (9) tekintetében beállította a csapatrekordot. A Washington történetében harmadik kapuskánt érte el a 100 győzelmet Olaf Kölzig és Don Beaupre mellett, azonban neki volt szüksége a legkevesebb mérkőzésre ehhez, mindössze 176-ra.

A Washington bérköltsége Holtby fizetésével 67,1 millióra nő majd, így valamivel több mint négymilliós hely marad majd a fizetési sapkában. Ez az összeg pedig több mint elég Eric Fehr megtartásához.

Braden-Holtby

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS