Holtby nyolcmilliós fizetést akar

 

A kapus igénye és a Washington ajánlata között hatalmas az űr, majdnem hárommillió dollár. Kevés idejük maradt a megállapodásra.

A 25 éves kapus július 1-jén korlátozott szabadügynökké lépett. Mivel a járandóságáról nem tudott megegyezni a klubjával, ezért arbitrációt kért, azaz a bíróság fogja meghatározni a bérét. A meghallgatás július 23-án lesz, ezért a feleknek igyekezniük kell a megegyezéssel. A Capitals tisztában van a kapus képességeivel, ezért 5,1 millió dolláros ajánlatot nyújtott be. Ez már önmagában szép összeg, pláne ha azt is figyelembe vesszük, hogy a fővárosiak majdnem megháromszorozták kapusuk fizetését, Holtby ugyanis az elmúlt két szezonban átlagban 1,85 milliót kapott kézhez.

Holtby azonban nem érte be ezzel és alaposan túlárazta magát, a döntőbíróság felé évi nyolcmilliós igényt nyújtott be. Mit is jelentene ez? Első körben azt, hogy liga második legjobban fizetett kapusa lenne az évi 8,5 milliót kereső Henrik Lundqvist mögött, és az NHL összes játékosát figyelembe véve éppen csak kiszorulna a top 10-ből. Ugyanannyit kapna kézhez, mint a 12. helyen álló Phil Kessel. Ennyit viszont nem ér. A liga legjobban fizetett kapusát már említettük, mögötte a franchise-hálóőrök 5-7 milliót kapnak. A bostoni Tuukka Rask Vezina-díjjal és Stanley Kupával kap 7-et. A kétszeres bajnok Quick 5,8 milliót, az idén minden kategóriában legjobbnak bizonyuló Price 6,5 milliót, míg az idén harmadik elsőségét szerző chicagói Crawford 6 milliót visz haza.

Holtby idén pazar alapszakaszt futott, a lejátszott mérkőzések (73) , a győzelmek (42) és a hibátlan meccsek (9) tekintetében beállította a csapatrekordot így a érthető, hogy Brian MacLellan menedzser és Barry Trotz mester ragaszkodna a kapushoz.  Ha még tovább a számoknál maradunk akkor látható, hogy az összes kapus közül Holtby az ötödik helyen áll az 5 az 5 elleni játékperceket tekintve és 10. az 5 az 5 elleni védett lövések számában hatvan percre vetítve. De a mérleg másik oldalán ott van a playoff ahol hiába teljesített még jobban a kapus a Washington 3-1-es vezetésről képes volt kiesni a Rangers ellenében.

A bíróság a tárgyalás után 48 órával hoz döntést, addig kell izgulnia a játékosnak , a vezetőségnek és a szurkolóknak.

holtby

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum