Csak arra koncentrálnak, hogy ki mit tud a jégen

 

Vas János, a magyar válogatott csatára fárasztó napokat él meg a KHL-es Medvescak csapatánál, ahol próbajátékon szerepel. Túl van már három edzőmeccsen is. Pénteken következhet az első keretszűkítés, az első napok tapasztalatairól beszélgettünk.

Szombaton érkezett Zágrábba, mik az első benyomásai?

Nagyon jók, kiváló hotelben lakunk, mindenki nagyon rendes velem, nem csak a szakmai stábból, hanem a csapattársak is. Egy kisebb, régebbi edzőpályán edzünk, ahol nagyon meleg van. Nincs szigetelés, így a kinti 40 fok akadálytalanul jön be, úgyhogy nem kell sokat csinálnunk ahhoz, hogy szétizzadjuk magunkat, de hát ez ilyen, nincs ezzel semmi probléma.

Milyen volt a Zágráb előtti egyéni edzőtábor St. Pöltenben?

Úgy érzem, tényleg nagyon jól sikerült. Az NHL-ből érkező edző, Newell Brown tökéletesen végigvitte azt, amire nekem szükségem volt. Igazán profi szakember abban, hogy a csatárok hogyan dolgozzanak és mit tudnának jobban csinálni a jégen. Nagyon sokat jelentett, hogy egy ilyen edzővel dolgozhattam, aki 18 szezont húzott le az NHL-ben offensive koordinátorként, jó felkészülés volt a számomra. Reggelente mindig videóztunk, majd a látottakat a jégen is gyakorolhattuk. Délután mindenki a saját egyéni programja szerint kondizott, estére pedig csak a pihenés maradt.

vas janos medvescak

A fehérek nyertek 6-5-re a hétfői házi edzőmeccsen

Hogy néz ki a napi program a Medvescaknál?

Minden nap azonos rend szerint készülünk. Délelőtt tíztől van egy rendes edzés, este hattól pedig megy az egymás elleni játék. Ez így is marad egészen péntekig. Most még csak a próbajátékosok vannak itt, két kétsoros csapatot teszünk ki, tehát úgy 20-an vagyunk. Ezen felül van 3 kapus. Esténként ez a két csapat játszik egymással 3×12 percet, bírókkal és álló órával. Úgyhogy jó fárasztó napjaink vannak, de eredetileg sem gondoltam, hogy ez másként lesz majd, eddig minden a legnagyobb rendben zajlik.

Vannak más feladatok is?

Nincsenek, a programunk egyszerűen memorizálható, tízkor és hatkor jégen kell lenni. A többi egyelőre nem érdekes, nem végeztetnek velünk teszteket. Tényleg csak arra igyekeznek koncentrálni, hogy ki mit tud a jégen. Fárasztó napjaim vannak, alapból sem lenne könnyű, de ez a 40 fok igazán rátesz egy lapáttal. Annyi előnye mégis van a dolognak, hogy két edzés között a szerelések legalább gyorsan megszáradnak.

Mikor várható az első keretszűkítés?

Biztosat nem tudok, de szerintem pénteken, hiszen szombaton indul a központi tábor, ahol már mindenki itt lesz, minden aláírt játékos. Úgyhogy azt hiszem, a szombati programom elég nagy vízválasztó lesz ebben a versenyben.

(Vas János a Medvescak hivatalos Facebook-oldalára felrakott videón is látható, az első másodpercekben sötét mezben ő viszi be a korongot a harmadba.)

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum