Vas János a KHL-ben folytathatja

 

A Medvescaktól kapott tryout-szerződést az előző szezont a cseh élvonalban végigjátszó center. A hírt a játékos a Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra, ennek apropóján beszélgettünk vele.

Nyáron általában sokakat érdeklő kérdés, hogy hol folytatja Vas János. Mik a legújabb hírek?

Nagyszerű lehetőség előtt állok, hiszen tryout-szerződést kaptam a KHL-ben szereplő Medvescak Zagrebtől. Július közepe után kezdődik az edzőtábor és legkésőbb egy hónap alatt kiderül, kellek-e a horvát csapatnak, vagy sem. Hasonlóan nagy lehetőség ez, mint amikor Sofron István volt próbajátékon a Lev Prahánál. Roppant nagy kihívás előtt állok, hiszen rengetegen küzdünk majd a bekerülésért, nagyon sok orosz fiatal van most is a keretben például, nem beszélve a kanadaiakról, ők mind bizonyítani akarnak majd. Ezzel együtt nagyon pozitívan fogadtak, úgy tűnik, nem egy leszek a töltelékjátékosok között, hanem komoly esélyt kapok a bizonyításra. Mindezek alapján úgy gondolom, ha képes leszek a legjobbamat nyújtani, akkor lesz esélyem a csapatba kerülésre.

Vas Janos HUNPOL2

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Van-e a B terv? A Slavia kapuja továbbra is nyitva áll?

B tervvel most fejben nem foglalkozom, elég ha a menedzserem dolgozik ezen. Én 100%-kal csak a Zágrábra fókuszálok, és majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.

Július közepéig már nincs sok idő, mivel tölti addig a napjait?

Nagyon izgalmasan alakul a nyaram, hiszen sikerült egy exkluzív egyéni edzőtábor közelébe kerülnöm. Július 12-től öt napon át St. Pöltenben készülhetek. A táborban rengeteg tehetséges játékos lesz, a szakmai munkát személyesen Newell Brown irányítja majd, aki az Arizona Coyotes csapatánál a támadójátékért felelős másodedző, közel 20 éve van az NHL-ben. A fizikai felkészülés egyéni menetrend szerint zajlik majd, közösen lesznek azonban a jeges edzések és a videózások. Nagyon nagy kihívás lesz ez is, sokat várok ettől a tábortól, ráadásul pont jókor jön, hiszen innen egyből mehetek a zágrábi tryoutra.

Vas Janos Slavia

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum