Ebben az idényben nem játékra, hanem harcra készülök

   

Hatalmas fejlődés, hogy a legnagyobb példányszámú bulvárnapilapunk és az olimpiai bizottság hivatalos felülete is aktívan foglalkozik a jégkorongsporttal a nyári kánikulában. Ráadásul pozitívan teszik mindezt.

A Blikk 100 kilósra gyúrta magát a hokis című cikkében ad hírt Orbán Attila nyári erősítéséről. “Olvasóink is láthatják, milyen eredményt lehet elérni másfél hónap alatt, ha a tudomány, a sport és Ignéczi Viktor, a Fit Fount személyi edző cég vezetője találkozik.” Orbán Attila is megszólal a cikkben: “Nekem is, mint a többieknek, az a célom, hogy bekerüljek a válogatottba. Úgy érzem, a jégen ezt a nagyobb erőt és gyorsaságot agresszívabb, kíméletlenebb játékká tudom alakítani, s technikásabb is leszek.”

A cikk egy kiváló összehasonlító képet is közöl, Orbán 6 hét alatt 5 kilóval lett nehezebb, a testzsírszázaléka csökkent, azaz jócskán megizmosodott aláírással:

Orban alapoz 2

Orbán Attila erőfejlesztő felkészülése csúcsán lábbal hatszor nyomta ki az 560 kilós súlyt, míg fekve nyomásban 3×160 kg-ig jutott. A Jégkorongblog kérdésére elmondta, még mindig nincs aláírt szerződése a következő szezonra, de menedzsere folyamatosan tárgyal az érdeklődőkkel. Az Ignéczi Viktor személyi edző, katonai kiképző vezetésével végrehajtott 6 hetes komplex felkészülésről részletesebben is beszámolt: “Az étkezésem főleg a lassú felszívódású szénhidrátokra ? mint pl. a zabpehely ? és a magas fehérje tartalmú húsokra ? mint pl. a csirkemell vagy tilápia ? koncentrálódtak. Zsírból csak az esszenciális zsírokat vittem be a szervezetembe. Kivétel volt az edzés utáni étkezés, ahol engedélyezett, sőt előírt a gyors felszívódású szénhidrát és fehérje bevitele. Ezt főként szőlőcukorral és proteinturmixszal oldottam meg. Hála a genetikámnak és az edzőm szakértelmének, néha meg tudtam engedni magamnak egy-egy csaló étkezést is.”

A személyi tréner tájékoztatott a fontos részletekről is: “Egy edzés mindig a kardiovaszkuláris rendszer felpörgetésével és egy bemelegítő gimnasztikával kezdődik, majd jönnek a munkasorozatok, napokra szétbontott izomcsoportokkal. Az aktuális cél elérése érdekében folyamatosan változtattuk a súlyok nagyságát és az ismétlésszámokat. Az edzés végén, amikor Attila már a kimerülés határán volt, még egy jó 15 perces nyújtás következett, amit soha nem hagyhatunk el, ez is nagyon lényeges része a minden edzésprogramnak.”

Orbán Attila nem köntörfalaz a terveivel kapcsolatban: “Ebben az idényben nem játékra, hanem harcra készülök. Egy olyan kemény Orbán Attila lesz a jégen, amilyet még nem láttak a szurkolók. Ezért döntöttem úgy, hogy a felkészüléshez profi edző segítségét kérem, a Fit Fount személyi edző cég vezetőjét, Ignéczi Viktort, aki amellett, hogy IFBB-edző, tizenéve foglalkozik katonák kiképzésével is. A céljaim átbeszélése, antropometriai, vércukor-, vérzsír- és egyéb mérések után elkészítette számomra a személyre szabott étrendemet, amiben precízen kiszámolta a napi szinten szükséges makrótápanyagok bevitelének mennyiségeit. Emellett vitaminok, nyomelemek, egyéb táplálékkiegészítők beviteléről is listát kaptam. Mivel a fő céljaim közt az erő és robbanékonyság fokozása szerepelt, a programot ennek megfelelően állítottuk össze. Az elején nagy súlyokkal, kis ismétlésszámmal dolgoztunk, a második félidőben pedig a gyorsaságra és a robbanékonyságra koncentráltunk.

Orban alapoz

Hetente négyszer edzettem Viktorral, és emellett az iránymutatása alapján háromszor önállóan. Ezek mellé heti egy boxedzést és egy inline-edzést is sikerült beillesztenem. A nagy intenzitású, gyors edzéseknek köszönhetően nőtt a tesztoszterontermelésem, optimalizálódott a vérnyomásom. Hatalmasat fejlődött az erőm, a fejlesztésben helyet kapott az agyideg-izomkapcsolat erősítése is. Az alapozás utolsó harmadában a mozgáskoordináció fejlesztésére és a kardiovaszkuláris rendszer erősítésére is rámentünk. A súlyom 95-ről 100 kg-ra ment fel, miközben a testzsírszázalékom jelentősen csökkent. Úgy érzem, a jégen ezt a nagyobb erőt és gyorsaságot egy agresszívabb, kíméletlenebb, a fejlettebb mozgáskoordinációmat pedig egy technikásabb játékkal tudom majd kamatoztatni. Ezért szeretnék köszönetet mondani a felkészítő edzőmnek és a Cosmo Sportnak, ahol az edzések nagy részét végrehajtottuk.”

Mindezek után egy könnyebb fajsúlyú cikket is ajánlunk. Vértes Nátán, aki szintén a Fehérvár játékosa, kvalifikálta magát a 2016-os ifjúsági téli olimpiára. A MOB hivatalos oldalán olvashatnak róla, vele és az esélyekről cikket Akár nyerhetek is Lillehammerben címmel.

Vertes U16

Fotó: Soós Attila (jegkorongblog.hu)

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum