Közelebb kerültünk a bennmaradás kiharcolásához

 

A magyar válogatott csapatkapitánya, Vas Márton nyilatkozta ezt a Jégkorongblognak. Nemzeti csapatunk oszlopát arról is megkérdeztük, melyik klubban folytatja pályafutását.

Hogyan és hol készül a szezonra?

Jelenleg egy családi villámlátogatáson vagyok Magyarországon, egyébként Frankfurtban készülök egész nyáron.

A Fehérvár ajánlatát visszautasította, ez azt jelenti, hogy már biztos, hogy továbbra is külföldön játszik?

Túlzás lenne azt állítani, hogy visszautasítottam volna a Fehérvár ajánlatát. Mondták nekem, hogy számítanak rám, erre azt válaszoltam, hogy egyelőre nem tervezzük a visszaköltözést Magyarországra. Ajánlattételig tehát nem jutottunk el. A célom jelenleg az, hogy Frankfurt közelében találjak csapatot magamnak, az ügynököm dolgozik ezen, de ezzel kapcsolatban egyelőre semmi konkrétumról nem tudok beszámolni.

Vas Marton HUN

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Nemrégiben véglegesítették az A csoportos vb menetrendjét. Hogy tetszik?

Teljesen mindegy, hogy melyik csapat melyik után következik. Azt gondolom, nekünk nagyon megfelelő, hogy két meccsnap után egyet pihenhetünk. Így lesz két olyan fontos meccsünk, amelyre alaposan fel tudunk készülni.

Nem okoz-e gondot, hogy 10 nap alatt kell a 7 meccset lejátszani?

Erre kell felkészülni. Egyszer már jártunk ott, tudjuk, mi vár ránk, nincs ebben semmi meglepő, bírni kell. Szerencsére együtt is többet tudunk majd készülni. Az is biztos, hogy az idei nyarat és a szezont mindenki kettőzött erővel csinálja majd végig. Aki ugyanis abba nem gondol bele, hogy milyen feladatokat kell majd megoldanunk májusban, az egészen biztosan el sem jut Szentpétervárra. Ezt a célt egy pillanatra sem szabad szem elől tévesztenie senkinek, és biztos vagyok benne, hogy mindenki pontosan tisztában is van a tét nagyságával.

Mivel lenne elégedett Szentpéterváron: egy pont megszerzése, egy győzelem, bennmaradás?

Lépéseként szeretek haladni. Első körben azt szeretném, hogy legyen csapatom a szezonban. Aztán a következő feladat a válogatottbeli tagság kiharcolása lesz. Ha pedig mindez sikerül, akkor Szentpéterváron nem lehet más a cél, mint az A csoportban maradás. Nem tartunk még ott, mint Dánia, aki a 2002-es feljutás magyarországi kiharcolása óta ki sem esett, de szerintem ott már mindenképpen, hogy egyszer-egyszer összejöjjön a bennmaradás. Ez lenne a következő szint a válogatott számára. A svájci vb-n még csak belekóstoltunk az elitbe, nem igazán tudtuk elképzelni, hogy mi vár ránk. Azóta sokat változott a helyzet, és bár nem sokan maradtak az akkori csapatból, de most már azért jobban ismerjük a mezőnyt, tudjuk, mire számíthatunk. Amennyire Szapporo nem várt csoda volt, annyira Krakkó már igencsak várt csoda lett, ennyivel a bennmaradás kiharcolásához is mindenképpen közelebb kerültünk.

HUNJPN Vas Marton

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
Partnerünk
Archívum