Kik lehetnek a következők a Sharp után?

 

A holtszezon egyik legnagyobb üzletét pénteken kötötték, amikor egy négy játékost érintő csere keretében a 33 éves Patrick Sharp Chicagóból Dallasba került. A thescore.com összeszedte, kik lehetnek a következő nagyágyúk, akiket eladnak vagy elcserélnek a piacon.

Keith Yandle
A 28 éves New York-i hátvéd igazi főnyeremény csapata számára, hiszen 5,25 milliós fizetésének csak a felét kell a klubnak fizetnie, a másik felét korábbi klubja, az Arizona állja. Yandle azonban jövőre szabadon igazolható játékossá válik és mivel a Rangersben Ryan McDonagh, Marc Staal, és Dan Girardi is megelőzi őt a hátvédek rangsorában, akik 4,7 és 5,7 millió dollár között keresnek, így nem túl valószínű, hogy a csapat aláír vele egy a kötelező emelések után évi közel hatmillió dolláros szerződést. Ráadásul a csapatnak meg kell egyeznie Derek Stepannal is még, aki korlátozottan igazolható játékos. A 25 éves csatár értékét 7 millióra becsülik, ami a sapka alatt rendelkezésre álló tízmilliós keret legnagyobb részét megeszi majd. A maradék három millió pedig igen kevésnek ígérkezik ahhoz, hogy az Emerson Etem, Jesper Fast és J.T. Miller hármasból legalább két játékost meg tudjanak tartani. Hely kell tehát a sapka alatt, Yandleért pedig idén még lehet pénzt vagy draftjogot kérni, jövőre szabadon vihető. A Jégkorongblog szakértője, Stero ugyanakkor nincs meggyőződve arról, hogy jövőre eladási kényszer alatt lesz a Rangers. Lejár ugyanis a 40 éves Dan Boyle szerződése, ami 4,5 milliót szabadít fel. De ha ez sem volna elég, más forgatókönyvek is elképzelhetők, Rick Nash eladásáról például már hosszú ideje pletykálnak.

yandle

Bryan Bickell
A közhelyet, hogy a Blackhawks nagyon szenved a fizetési sapka szorításában semmi sem bizonyítja jobban, mint hogy Sharp eladása után is csak kevesebb, mint 1 millió elkölthető dollárjuk maradt. Ez minden bizonnyal kevés lesz ahhoz, hogy Marcus Krügert megtartsák, márpedig a hírek szerint vele hosszú távú szerződést akar kötni a szakvezetés. Bickell neve pedig már közvetlenül a szezon vége után felmerült mint lehetséges csereszemély. A spekulációk akkor még arról szóltak, hogy a 29 éves, 193 centis csatár és Sharp eladása elég lehet Brandon Saad megtartásához. A dolgok azóta ugyan váratlan fordulatokban bővelkedő eseménysorozatba torkolltak, de Bickell továbbra is az egyik legértékesebb portékája a Hawksnak. Négymilliós szerződése jelentős könnyebbséget jelentene a Bowmannek. Habár az idei szezonja nem sikerült valami jól, hiszen 80 meccsen mindössze 14 gólt és ugyanennyi asszisztot szerzett, a rájátszásban nem lehetett rá panasz.

bickell

Tyler Bozak
A Maple Leafs legnagyobb ászától, Phil Kesseltől sikeresen vált meg korábban, a csapat átalakításának ezzel meg korántsem értek a végére. A csapatban jelenleg 9 center található, így logikus, hogy egy vagy kettőtől meg kell válniuk. Bozakra azért eshet a választás, mert első számú centerként nem tudta megváltani a világot, viszont egy másik csapatban, egy kevésbé kiemelt helyen még beválhat. A klub ráadásul hosszabbított Nazem Kadrival, az új szezonban feltehetően a 24 éves csatár kapja meg a lehetőséget, hogy első számú centerként bizonyítson. A csere esélyét növeli, hogy Bozak fizetése messze nem jelent akkora terhet, mint Kessel esetében, hiszen hároméves szerződése évi 4,2 milliót fizet neki, ez pedig nem túl sok egy stabilan húszgólos és ötvenpontos játékosért. A draft idején fel is merült, hogy egy második körös pickért a Maple Leafs odaadná, a Coyotesról pedig az terjedt el, hogy érdekelné egy ilyen üzlet. Amit egyébként nehezít, hogy Bozaknak lehetősége volt megnevezni azt a 12 csapatot, ahova szerződése lejárta előtt el lehet adni.

Bozak

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum