Sharp Dallasban

   

A háromszoros NHL-bajnok csatár egy négy játékost érintő csere keretében került Texasba. A Chicago Richards, Saad és Vermette után negyedik kulcsemberét veszítette el a holtszezonban.

A 33 éves játékos elcserélésével véget ért a nyár egyik leghosszabb szappanoperája. A fizetési sapkával kapcsolatos gondokkal küszködő bajnok Dallasba cserélte a balszélső Patrick Sharpot és hátvéd Stephen Johnst egy szintén hátvéd, balszélső párosért, a Trevor Daley, Ryan Garbutt kettősért. Ha valaki azt gondolja, hogy az üzlet nyertese a Stars, akkor jól gondolja. Sharp és a hátvéd Johns együttes keresete 6,7 millió, amiből a balszélső fizetése 5,9 millió. Valószínűleg csak ez utóbbi fog beleszámítani a sapkába, mert a Dallas kék vonalas szekciója adott. Megvan a három védőpáros, így Johns minden bizonnyal a farmcsapatban kezdi az idényt. A Hawks két új szerzeménye 4,2 milliót keres, amiből Daley járandósága 3,3 millió, Garbutté mindössze 900 ezer, aminek a felét a Stars állja a következő két évben. Ettől függetlenül a fizetés teljes összege a Hawks fizetési sapkáját terheli.

Mindezek után könnyen kiszámolható, hogy ezzel a cserével Bowman nem igazán oldotta meg a fizetési sapka kérdését. A menedzser csak 1,7 milliós helyet szabadított fel, amivel a Hawks ugyan bement a vonal alá, de kevesebb mint egymilliós mozgástere maradt. Ez pedig kevés, hiszen ott van még a Marcus Kruger, Johnny Oduya, Michal Rozsival hármas, akiknek nincs fizetése. Utóbbi két játékos nem tér vissza a csapathoz, így marad a 25 éves RFA center, akire viszont szüksége van Quenneville mesternek. Krueger tavaly 1,4 milliót keresett, így vagy elengedik és begyűjtik az érte járó draftjogokat, vagy szintén elcserélnek még valakit további helyet csinálva a fizetési plafon alatt. Erre a legesélyesebb továbbra is Brent Seabrook vagy Marián Hossa, akiknek a fizetése fejenként több mint ötmillió. A számadatok mellett tovább rontja a helyzetet, hogy a draft előtti napokban a Blackhwaks sokkal jobb ajánlatokat is kapott, de nem fogadta el. Az ellenfelek tudták, hogy a Hawks kényszerhelyzetben van, ezért le tudták szorítani az árakat, ebből a versenyből pedig Stars jött ki a legjobban.

Eközben Dallasban Jim Nill menedzser dörzsölheti a tenyerét, közvetlen riválisát, csoportellenfelét gyengítette, miközben saját csapatát erősítette. A liga egyik legveszélyesebb és legjobb támadósora bővült egy top 6-os szélsővel, miközben ezzel a cserével együtt is még maradt egy közel hétmilliós hely a fizetési keretben. Ráadásul Johns személyében szereztek egy olyan 23 éves védőt, akit már az NHL-re késznek tartanak, így a 31 éves Daley elvesztése nem fogja megrázni a Starst. A csere győztese így egyértelműen a Dallas, amely idén aligha marad le a playoffról.

sharp

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum