A Liptovsky Mikulás veheti át a Piestany helyét

 

Változás várható a szlovák Extraliga mezőnyében.

Bár a liptószentmiklósiak az elmúlt idényben csak az elődöntőig jutottak a szlovák másodosztályban (az alapszakasz után a negyedikek voltak), nagy esély van rá, hogy az induló szezonban újra extraligás csapatuk lesz. Az extraligás pöstyéniek ugyanis komoly gondokkal küzdenek, ezért azt fontolgatják, hogy extraligás licencüket átadják a liptószentmiklósiaknak.

Mint arról már írtunk, Pöstyénben többek között a jégcsarnokkal is problémák akadnak, a gépház felújításra szorul. A csapat nem is kezdte el a nyári felkészülést, a játékosoknak egyelőre nincs aláírt szerződésük. A klubnak rendezetlen adósságai is vannak, ráadásul a tavaly megválasztott városvezetéssel is megromlott a kapcsolata. A klub szerint a város nem támogatja eléggé a jégkorongot. A liptószentmiklósiak az extraligás licenc fejében rendeznék a pöstyéni klub adósságait is.

A két klub a héten már a szlovák jégkorong-szövetség (SZLH) illetékeseivel is egyeztetett, hogy jogi szempontból minden rendben legyen. A liptószentmiklósi klubelnök, Ivan Droppa szerint a klubok szóban már lényegében megegyeztek, csak alá kell írni a licenc átadásáról szóló szerződést, de ennek csak 80 százalék esélyt ad, mert még mindig lehetséges, hogy a pöstyéniek a város segítségével képesek lesznek egyedül megoldani a problémáikat, és maradnak az Extraligában.

Ellenkező esetben a pöstyéni felnőttcsapat megszűnhet, Jaroslav Lusnak klubelnök szerint az 1. ligában sem indulnának: “1. liga lehetne Pöstyénben, de én azt biztosan nem fogom csinálni. A mostani városvezetés alatt a későbbiekben sem csinálok semmit.”

Nem lehetetlen tehát, hogy a Robert Spisák és Marek Uram fémjelezte liptószentmiklósi klub öt év után visszatérhet az Extraligába.

Cimkék: , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS