Vannak bajok Szlovákiában

 

Három extraligás csapat is komoly bajban van. Pöstyénben, Szakolcán és Turócszentmártonban még bele sem kezdtek a felkészülésbe a következő idényre.

A Skalica mélyrepülése könnyen lehet, hogy az utolsó szakaszához érkezett. Zigmund Pálffy korábbi csapata komoly anyagi gondokkal küszködik. A hónap elején a klub vezetői úgy nyilatkoztak, egyelőre nincs meg az Extraliga folytatásához szükséges összeg, és nem tudják megmondani, hol fognak indulni szeptembertől. A lehetőségek között ott van az Extraliga, valamint a jóval olcsóbb 1. Liga és a 2. Liga is. A korábbi ígéretek alapján a döntésnek e hó végéig kell megszületnie.

A korábban az EBEL-lel is kacérkodó Piestany legnagyobb gondja a pálya állapota. A hűtőrendszer a végét járja, még egy szezont nem bírna ki. A csarnok tulajdonosa, Pöstyén városa 120 ezer eurós gyorssegélyt meg is szavazott a klubnak, amelyik most pánikszerűen próbál valakit találni, aki augusztusra elkészülne a rekonstrukcióval. Bár vannak játékosok, akikkel szóban megállapodtak, aláírt szerződése senkinek nincs a klubbal, mivel a pöstyéni vezetők nem akarják megkockáztatni azt, hogy esetleg nem készül el a csarnok felújítása és emiatt nem lesz hol játszaniuk. A helyzet komolyságát jelzi, hogy a szlovák szövetség már bejelentette, az ifik vb utáni legnagyobb tornáját, az Ivan Hlinka-emléktornát Pöstyén helyett más helyszínen fogják lebonyolítani ezen a nyáron.

Turócszentmártonban is a pénz fogyott el. A Martin több, mint 200 ezer euró tartozást halmozott fel a játékosok, edzők felé. Állítólag egy új szponzor jelentkezett, aki félmillió eurót tolna bele a csapatba, de még nem sokan látták őt. Martin Kalnicky klubvezető jelezte, hajlandó átadni a helyét, ha az új szponzorok be tudják bizonyítani, hogy képesek eltüntetni az adósságot. Jelenleg mindkét vezető a sajtóban harcol egymással, a játékosok és az edzők a hírek szerint marasztalnák az eddigi klubvezetőt.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum