Bizonytalan a Serie A jövője

 

Két csapat a másodosztályba lépett vissza, két csapat még bizonytalankodik.

Kezdődött a Caldaro döntésével, a két éve még az INL-t erősítő kiscsapat egy év Serie A után a második vonalba lépett vissza. Folytatódott a Milano Rossoblu Serie B-be távozásával, miközben vacillál az Egna és az Appiano is. Nem néz ki túl rózsásan a Serie A helyzete Olaszországban.

Tavaly megírtuk, hogy az olasz szövetség megelégelte, hogy csapatostól hagyták ott a hazai bajnokságot a klubok az osztrák másodosztály kedvéért, és kijelentette, csak olyan bajnokságba engedi el a klubokat, amelyek erősebbek az otthoni sorozatoknál. Így aztán 12 csapatos Serie A indult, ahol ugyan az INL-klubok hátul végeztek, de egyáltalán nem voltak kutyaütők.

Ez viszont, úgy tűnik, megviselte a jórészt falusi csapatok költségvetését, akik most csapatostól próbálják átgondolni a jövőjüket. A nagy bizonytalanság közepette lejárt az eredeti, mindenki számára kötelező és visszavonhatatlan nevezési határidő, így az olasz szövetség meghosszabbította azt július 20-ig. Titkon azt remélik, hogy az addig hátralevő 3 hét esetleg néhány csapat ? elsősorban a milánóiak ? eredeti elképzeléseinek megváltoztatására is elegendő lehet. Ha nem, akkor akár az is elképzelhető, hogy csapatainak harmadát elveszíti a Serie A egyetlen nyár alatt.

Az olasz élvonalhoz kapcsolódó hír, hogy nem marad a Renon edzője a Fehérvár korábbi trénere Marty Raymond, és távozik a csapattól a fehérváriak egykori nagy kedvence, a svéd-kanadai csatár, Eric Johansson is.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum