A Milano a KHL helyett a Serie B-be megy

 

A tavaly még nagyívű tervekről álmodó Milano Rossoblu egyelőre az olasz másodosztályban folytatja. Szuper Levente korábbi klubja szerint csak egy évig tart az átmeneti állapot.

Erről a klub igazgatótanácsa döntött június 16-án. Az új projekt neve Hockey Milano 2016, amely szerint az előttük álló egy évet arra használják majd, hogy megtalálják a felépítendő új aréna helyét, rendbe rakják az utánpótlást, majd 2016-ban visszatérjenek az országos és európai hadszíntérre. Ennek érdekében nagyszabású utánpótlásprogramot indítanak, melynek célja, hogy egy év alatt mintegy ezer gyereket hozzanak közelebb a jégkoronghoz. Ehhez ösztöndíjakat is fognak adni.

A közlemény nem kertel, a másik lehetőség a klub bezárása lenne, de a több mint 90 éves múlt, az a nyolcezer szurkoló, akik az olasz kupa két napján a meccseket látogatták és az a mintegy 700 sportoló, akik az elmúlt hét évben a klub kötelékében szolgáltak, arra kötelezi a klubvezetést, hogy tegyen meg mindent a milánói hoki életben tartásáért. A korábbi tervekhez csak ígéreteket kaptak a város vezetésétől, ezért több időre és reálisabb célok kitűzésére van szükség, fogalmaz a közlemény.

Cimkék: ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS