Láday Tamás a Medicine Hat Tigersben folytatja

   

A magyar hátvéd marad a kanadai juniorligában, ráadásul egy másik nagyon komoly csapatban fejlődhet. Ládayért cserébe egy nyolcadik körös draftjogot kapott a Spokane Chiefs, de nem ez volt a klub legnagyobb nyeresége az üzlettel.

A világ legrangosabb utánpótlás-bajnokságában, a CHL-ben külön draftot szerveznek az észak-amerikai utánpótlásból jövő játékosok számára és külön egyet a világ más részeiről érkezőknek. Az előbbit májusban tartották, az utóbbi kedden lesz. A CHL szabályai szerint egy csapat legfeljebb két Észak-Amerikán kívül született játékost foglalkoztathat, a Spokane-nél mindkettő foglalt, a keddi idegenlégiós draftot pedig régen tapasztalt kedvező helyzetből várják. Mint a klub általános igazgatója a csapathonlapnak elmondta, az üzletben két fontosabb tényező játszott szerepet. Az elsődleges, hogy légiósdrafton a 26. helyen választhatnak, ilyen kedvező helyzetből pedig tíz éve nem várták a választást. A CHL-t alkotó három ligában összesen 60 csapat szerepel: a WHL-ben 22, az OHL-ben 20, a QMJHL-ben 18. A 26. hely tehát azt jelenti, hogy a klub a mezőny első feléből választhat. Tavaly Ládayt a 42. helyen draftolták például.

Ehhez azonban vagy Ládaytól, vagy a dornbirni csatártól, Dominic Zwergertől meg kellett válniuk. Mivel pedig a klubvezetés úgy ítélte meg, hogy hátvédekből sokkal jobban állnak, mint csatárokból, ezért Ládaytól búcsúznak el. Mindazonáltal ezt nagyon tisztességesen tették, szép ajánlólevelet mellékeltek az üzlet mellé Spokane-ben: “Tamás rengeteget fejlődött az elmúlt egy évben, jól alkalmazkodott az észak-amerikai játékstílushoz. Nagyra értékeljük azt a teljesítményt, amivel a csapatot segítette, azt kívánjuk, hogy a lehető legtöbbet hozza ki abból a lehetőségből, amit a Medicine Hatnél kapott.”

Laday Spokane
Láday 60 meccsen lépett pályára az elmúlt szezonban, 6 asszisztot és 104 kiállításpercet szedett össze. Ez utóbbiban volt sok szerencsétlen kimenetelű végleges is, de így sem ő volt a legtöbbet büntetett játékos a klubban. A rájátszás hat meccsén egy gólpasszt adott és mindössze 12 percet ült a padon. A játékos blogunk megkeresésére a következőket mondta: “Mindenképpen örömteli, hogy a ligában maradtam. Persze minden csak akkor lesz végleges, ha már ott leszek, de ez most azért tutinak tűnik. Az is jó, hogy egy új csapatnál próbálhatom ki magam, azt mondják, a változás sokszor jó hatással van a játékosokra. Úgyhogy teljes erőbedobással készülök a következő szezonra, jelenleg Székesfehérváron, a Volánnal.”

Tavaly a Spokane bejutott a rájátszásba, ott az első körben vérzett el, az Everett Silvertips 4-2-es összesítéssel jutott túl rajtuk. Láday következő csapata, a Medicine Hat Tigers szintén playoffos volt, sőt az első körben 4-1-es összesítéssel múlták felül a Red Deer Rebelst, majd a második körben ugyanennyire kaptak ki a Calgary Hitmentől.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum