2015 Mock Draft, III. rész

   

Háromrészes sorozatunkban arra vállalkoztunk, hogy ismertetjük az NHL-draft esélyeit, bemutatjuk azokat, akik az idei játékosbörze első körében kelhetnek el. Egy holland fiatalember is esélyes.

Tippünk a harmadik 10 drafthelyre:

21. Buffalo / Daniel Sprong ? jobbszélső
A Sabres Eichel választása után valószínűleg elcseréli majd ezt a picket, kisebb az esélye, hogy megtartja. Ebben az esetben a Charlottetown játékosára eshet a választása, aki ezzel az NHL történetének második holland játékosa lehet Ed Kea után. A jobbszélső igazi befejező játékos, akinek már-már páratlan offenzív skilljei vannak.

22. Washington / Jevgenyij Szvecsnyikov ? balszélső
A legelőkelőbb helyen választott orosz csatár lehet ebben az évben. A Capitals mélységébe tökéletesen illene a Cape Breton balszélsője, aki minden bizonnyal számíthat Ovecskin támogatására. Mágikus kezek, gyorsaság és az orosz iskolához méltó korcsolyázó tudás jellemzi, ez már most megfelelő testméretekkel párosul.

23. Vancouver / Jakub Zboril ? hátvéd
A brünni bekk lehet a csehek egyetlen első körös választottja. Abszolút kétirányú hátvéd, aki elöl és hátul megállja a helyét, a szakértők szerint Keith Yandle típusú védő, így igazi steal lehet belőle. Amennyiben a Canucks a Saint John játékosára voksol, évekre megoldhatja a kék vonalas problémáit.

24. Toronto / Rasmus Andersson ? hátvéd
Egy ajándék választás Hanifin után, hiszen kettejükkel a Leafs évekre megoldaná a hátvédproblémát. Remekül olvassa a játékot, gyors és kihasználja testi erejét. Ha nem viszik el az első körben, akkor alaposan alábecsülik a képességeit és később valamelyik csapat nagyon jól fog járni vele.

25. Winnipeg / Oliver Kylington ? hátvéd
Az eritreai felmenőkkel rendelkező bekkben óriási potenciál van. Az SHL idei szezonjában ő volt a legfiatalabb gólszerző. Védőkhöz képest átlagos a testmérete, ezt remek kétirányú játékával, korcsolyázó tudásával és intelligenciájával kompenzálja. Beleillik a Jets vonulatába, ahol már ott van Trouba, Morrissey, Myers és Kostalek.

26. Montreal / Brandon Carlo ? hátvéd
Beaulieu, Pateryn és Tinordi mellé érkezhet az Canadiens újabb hátvédjelöltje, az idei draft egyik legmagasabbja, a közel kétméteres Carlo. Magassága tekintélyt parancsoló, ám ez nem akadályozza abban, hogy gyorsan és simán korcsolyázzon koronggal és korong nélkül egyaránt.  Egy az egyben borzasztóan nehéz megverni.

27. Anaheim / Paul Bittner ? balszélső
A Ducks évek óta remekül halássza ki a tehetségeket. Az első kör legvégén így minden bizonnyal a legjobb bent maradó játékosra teszik a voksukat, aki nem más, mint Bittner. A Portland csatárát a sebesség és a méret tökéletes ötvözete jellemzi, fizikai erejét kihasználva a sarokban és a kapu előtt rengeteget dolgozik. Gólveszélyes és igazi nyerő típus.

28. Tampa / Nicolas Meloche ? hátvéd
A Bolts tavaly Anthony DeAngelót húzta be, most pedig Meloche választásával megtalálhatja párját. A Baie-Comeau hátvédje nem gyors, átlagos sebességű, de ezt kitűnően ellensúlyozza a helyezkedésével és játékintelligenciájával. Emberelőnyben is bátran bevethető, akár irányítóként, akár befejezőemberként.

29. Arizona / Jacob Larsson ? hátvéd
A Coyotes Strome választása után az NHL által a harmadik legjobb európainak rangsorolt hátvédet húzhatja. A Frölunda tehetsége mobilis, jól lát a pályán, kiválóan hozza ki és fel a korongot a saját harmadából. A sivatagi csapat számára ideális választás lehet a honfitárs Oliver Ekman-Larsson mellé.

30. Philadelphia / Jake DeBrusk ? balszélső
Az első kör utolsó választottja lehet a Swift Current intelligens szélsője. Kiválóan cselez, simán beülteti a hintába a legjobb hátvédeket is. Koronggal és korong nélkül is remekül felismeri a helyzetet, kiválóan helyezkedik. Tyler Toffoli kinézetű játékos, logikus választás lehet Hextall számára.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum