2015 Mock Draft, II. rész

   

Háromrészes sorozatunkban arra vállalkoztunk, hogy bemutatjuk az NHL-draft esélyeit, azokat, akik az idei játékosbörze első körében kelhetnek el. A második dekád a soros.

Az idei draftot a Florida Panthers otthonában, a BB&T Centerben tartják június 26-án és 27-én. Az nem kérdés, hogy a legelső választott Connor MacDavid lesz, az Oilers jóvoltából. De a folytatást egy-két esetet leszámítva lehetetlen megjósolni. Megpróbálunk elébe menni az izgalmaknak, szintetizáljuk a számos tippelést. Az első helyről indulva számba vesszük a csapatokat és azt,  hogy kit választhatnak, majd néhány mondatban bemutatjuk az érintett játékosokat. A 11?20. helyekre esélyesekkel folytatjuk a sorozatot.

Tippünk a második 10 drafthelyre:

11. Florida / Matthew Barzal ? center (képünkön)
A Panthers egy igazi irányítót foghat, amennyiben a Seattle játékosát választja. Barzal hihetetlenül intelligens, jól lát a pályán, pontjainak háromnegyedét a gólpasszok teszik ki. Kiváló bottechnika jellemzi és bármikor képes lekötni két játékost az ellenfél harmadában.

Barzal

12. Dallas / Pavel Zacha ? csatár
A cseh játékos első szezonja a tengerentúlon nem volt éppen sima, ennek ellenére nagy butaságot csinálna Jim Nill, ha veszni hagyná. A Sarnia Sting csatára egyedülálló keveréke a testméretnek, a kiváló korcsolyázásnak és a támadó képességeknek. Stílusa tökéletesen illene a texasi csapat játékrendszerébe.

13. Los Angeles / Kyle Connor ? center
A fizetési sapka emelésének ellenére a Kingstől biztosan távozik majd Jared Stoll és Mike Richards, így a csapat kénytelen lesz csatárt választani. A Youngstown Phantoms játékosa gyors, mozgékony, remekül védekezik, kiváló two-way forward lehet belőle, ezért tökéletesen illeszkedne Sutter gépezetébe.

14. Boston / Jansen Harkins ? center
Ha a Bruins a Cougars csatára mellett dönt, akkor megtalálhatja Bergeron utódját. A sziklaszilárd keménységű csatár rengeteg ütközéssel szó szerint megfélemlíti az ellenfeleit. És emellett még játszani is tud, jól lát, rettentően gyors és messze előre gondolkodik a jégen.

15. Calgary / Thomas Chabot ? hátvéd
A Calgary az elmúlt évek alatt szépen elkezdte felépíteni az új hátsó alakzatát. Ám ez még nincs készen, itt-ott vannak benne lyukak, amibe tökéletesen illene a Saint John játékosa. Chabotból igazi stay at home védő válhat, amennyiben még egy kis súlyt és izmot pakolnak rá.

16. Edmonton / Jeremy Roy ? hátvéd
Ha az Oilers nem cseréli el ezt a választási jogot a Rangersszel, akkor a “Király” ideális választás lehet a számukra. Évek óta gyenge a védelem és a  jobbnál jobb draftcédulákkal csak csatárokat választottak. Roy hatalmas lövőerővel rendelkezik, nagytestű és mindemellett gyors, így bűn lenne kihagyni Chiarellinek.

17. Winnipeg / Travis Konecny ? csatár
A Jets nem lesz könnyű helyzetben, mert az 67-esek csatárára igaziból nincs szüksége. De olyan képességekkel rendelkezik, ami miatt nem hagyhatják elúszni Konecnyt, akiből legrosszabb esetben cserealapot csinálnak. A 18 éves center, jobbszélső remek játékszervező és halálosan pontosan céloz.

18. Ottawa / Colin White ? csatár
A Senators a 2014-es börzén nem választhatott az első körben, így égető szüksége van egy tehetséges fiatalra. White lehet a megoldás, akit már most Selke-trófea esélyesként tartanak számon. Ez pedig Bergeron, Toews szint, ami nem rossz ajánlólevél.

19. Detroit / Nick Merkley ? center
A Red Wings 2007 óta nem húzott védőt az első körben, most sem fog, mert a WHL-bajnok Kelowna játékosát választja majd. Igazi játékszervező, aki nemcsak csapata pontkirálya lett, de az első helyen végzett az asszisztok terén is, 90 pontjából 70 volt gólpassz. A Wingsben sok a tehetséges csatár, most már lesz, aki kiszolgálja őket.

20. Minnesota / Joel Eriksson ? center
A Wildnak szüksége van egy elit centerre. Nem állítjuk, hogy erre a 20. helyen rangsorolt középcsatár a legmegfelelőbb, de jelen esetben ez tűnik reálisnak. Two-way játékos, pontos lövésekkel és átlagon felüli bottechnikával, kreativitással megáldott. Még nem kiforrott, ezért megvan benne a rizikó, lehet steal, de lehet bust is.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum