2015 Mock Draft

   

Háromrészes sorozatunkban bemutatjuk az NHL-draft esélyeit, bemutatjuk azokat, akik az idei játékosbörze első körében kelhetnek el.

Az idei draftot a Florida Panthers otthonában, a BB&T Centerben tartják június 26-án és 27-én. Az nem kérdés, hogy a legelső választott Connor MacDavid lesz, az Oilers jóvoltából. De a folytatást egy-két esetet leszámítva lehetetlen megjósolni. Megpróbálunk elébe menni az izgalmaknak, szintetizáljuk a számos tippelést. Az első helyről indulva számba vesszük a csapatokat és azt,  hogy kit választhatnak, majd néhány mondatban bemutatjuk az érintett játékosokat.

Azt előre kijelenthetjük, hogy lesznek az idei draftnak nagy nyertesei és nagy vesztesei. Előbbibe tartozik az első két helyen választó Edmonton és a Buffalo, ráadásul mindkét csapatnak van még egy-egy lehetősége az első körben, korábbi cserékből kifolyólag. Akárcsak a Toronto, Winnipeg, Philadelphia, Arizona kvartettnek.

A másik végletet a Pittsburgh, Nashville, St. Louis, Chicago, NY Rangers, NY Islanders hatos képviseli, nekik nincs első körös lehetőségük, sőt utóbbi kettőnek második körös sincs.

Tippünk az első 10 drafthelyre:

1. Edmonton / Connor McDavid ? center
Az Erie Otters csatáráról már mindent megírtunk, amit meglehet. Az utóbbi évek legnagyobb tehetségeként tartják számon, aki olyan képességekkel rendelkezik, ami egy egész franchise jövőjét képes megváltoztatni. Edmontonban úgy várják, mint a Messiást.

2. Buffalo / Jack Eichel ? center
Vannak, akik azt mondják, hogy az NHL-be lépve jobb lehet, mint McDavid. Az biztos, hogy bő egy hónappal ezelőtt a fizikai felmérőn jobb eredményeket produkált, mint ellenfele. Nem mellesleg Patrick Kane óta a legjobb amerikai újoncnak tartják.

3. Arizona / Dylan Strome ? center
Szintén az Erie játékosa, aki McDavid csapattársaként egy kicsit barátja árnyékában játszott. Ám ez mit sem von le a képességeiből, amelyek közül kiemelkedik a rendkívüli kreativitása, gólérzékenysége és testi mérete.

4. Toronto / Noah Hanifin ? hátvéd
Az első nagy dilemma: Hanifin, vagy Marner? Mi az előbbire tippelünk, aki Dion Phaneuf pótlására tökéletes lenne. A Boston College hátvédje ráadásul balos ütőfogású, amely tulajdonsága aranyat érhet a jövőben. A jövőt tekintve képességei alapján Viktor Hedman-i magasságokba emelkedhet, a liga egyik elit védője válhat belőle.

5. Carolina / Mitch Marner ? csatár
A centerként és jobbszélsőként is használható egykori London Knights-játékos ideális választás lenne a Canes számára. Kiváló csatárképességekkel rendelkezik, személyével a Carolina úgymond mélyebb lenne, sokkal hosszabb lenne vele a pad.

6. New Jersey / Ivan Provorov ? hátvéd
A Devils húzása nagy kérdőjel lehet. Normál esetben csatárposztra kellene húzniuk, abból is a gólszerző/szélső fajtából, hiszen hátvédjelöltekből jól ellátott a csapat. Ott van Crouse, Zacha és Rantanen, de egyik sem üti az orosz bekk szintjét, akit a legelőkelőbb európainak rangsoroltak, így a Hudson partiak behúzzák.

7. Philadelphia / Lawson Crouse ? balszélső
Egy igazi erőcsatár, akit már most Sean Coutierhez hasonlítanak, sőt a bátrabbak szerint ő lehet a Flyers új Lindrosa. Remekül használja testi erejét és adottságait, mindez remek képességekkel párosul, ez pedig alapvető elvárás, ha valaki a #88 nyomába szeretne érni a testvéri szeretet városában.

8. Columbus / Mikko Rantanen ? csatár
A listák alapján a legjobb Európában játszó hokis a TPS centerként és szélsőként is bevethető játékosa. A Jackets finn menedzsere, Jarmo Kekalainen bizonyosan nem megy el tétlenül honfitársa draftolási lehetősége mellett, akit ráadásul kiválóan ismer. A junior vb-n csapata gólkirálya volt, a felnőttek között klubszinten a második a pontlistán.

9. San Jose Sharks / Zach Werenski ? hátvéd
A Sharks hasonló cipőben jár, mint a Devils, de azért valamivel jobb helyzetben van, hiszen ott van Mirco Mueller és Julius Bergman is. De mögöttük hatalmas az űr, inkább csak statiszta szerepre váró hátvédek vannak. Ebbe a lyukba érkezhet a Michigan Wolverines játékosa, aki stabilan a második párban kaphat helyet.

10. Colorado / Timo Meier ? csatár
Denverben nagy a hiány a védők tekintetében, de még nagyobb a szélsőkében, így Joe Sakic valószínűleg ide húzza majd a svájciak újabb büszkeségét. A Halifax második legeredményesebb játékosa volt a hatalmas testi adottságokkal rendelkező hokis, képességei alapján top-six csatár válhat belőle.

0121-draft15

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum