Bent kell maradnunk az A csoportban

   

Jesse Dudas mindenkit meglepett, amikor finn élvonalbeli ajánlata ellenére visszatért Miskolcra. A kanadai-magyar hátvéd az okokról nyilatkozott a Jégkorongblognak.

Igazi bombahír volt, hogy visszatér Miskolcra. Mit lehet tudni ezen döntése hátteréről?

Jesse Dudas: Úgy döntöttem, hogy visszajövök még egy évre. Finnország nagyon jó lehetőség volt számomra, komoly ligából kaptam ajánlatot, nagyon fontos visszajelzés volt számomra, hogy magasabb szinten is versenyképes játékra vagyok képes. Mindezek előtt azonban Miskolcról is megkerestek, még márciusban kaptam egy szintén szimpatikus ajánlatot. Megmondom őszintén, amikor megtudtam, hogy Majoross Gergely a MAC-ba megy, nem terveztem, hogy visszajövök a Jegesmedvékhez. Nehéz volt a döntés, és ahogyan ilyenkor lenni szokott, végül nem csak a pénzügyi és a szakmai indokok döntöttek. Három fontos tényező szólt Miskolc mellett.

Az első, hogy nagyon megszerettem a várost és az országot. A bajnoki cím megvédése mindig nehezebb, mint annak megszerzése. A második, hogy a családom szempontjából is ez tűnt a jobb választásnak. Végül, de egyáltalán nem utolsósorban, magyar válogatott szeretnék lenni. Azt remélem, megkapom erre a lehetőséget, és a szezon során be tudom bizonyítani, hogy helyem van a magyar csapatban, így májusban az A csoportban segíthetem a válogatottat. A bentmaradás kiharcolása szép feladatnak ígérkezik, a cél pedig csak a bent maradás lehet. Ha minden a tervek szerint alakul, vagyis sikerül a címvédés, játszhatok az A csoportban és a saját játékom is az eddigi ütemben fejlődik, akkor a finn ajánlat jövőre is megvár. 27 éves vagyok, hátvédként a legszebb éveim még előttem állnak, a válogatottság megszerzésére azonban most nyílt lehetőség, ezt nem hagyhattam ki.

Dudas MOL arany 14_15

Fotó: Bán Olivér

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum