Radikálisan változhat a tilos felszabadítás az NHL-ben

   

Az ok természetesen a gólok számának növelése.

Az ötletet a korábbi játékvezető, Karry Fraser is támogatja. Az idei szezon 5,03-as meccsenkénti gólátlagot hozott az NHL-ben, a playoff ennél valamivel jobbat 5,32 gól született meccsenként. Ezek a számok azonban még így is messze vannak attól, amit a liga vezetősége elvárna. Évek óta kisebb-nagyobb szabályváltoztatásokkal próbálják növelni a találatok számát. Előbb a kapusfelszerelések méretét csökkentették jelentős mértékben, majd a hibrid icing bevezetésével támogatták az offenzív felfogású csapatokat, most azonban egy ennél is nagyobb horderejű változás léphet életbe. Ronnie Shuker, a The Hockey News és Dave Naylor, a TSN szakírójának ötlete szerint növelni lehetne a gólok számát, ha a túlütés határát a piros vonalról a védekező harmadot jelölő kék vonalig hoznák vissza. Így nem kellene a félpályáig eljuttatni a korongot, hanem elég lenne a saját harmadból kijuttatni.

icing

Milyen hatással lenne ez a játékra? Eddig ha egy csapat korongot vesztett, akkor elég volt a támadóharmad és a félpálya közötti területre koncentrálnia. Kis túlzással, ha mind az öt játékosa ezen a területen tömörült, akkor a támadó csapatnak szinte lehetetlen volt védekezésből felfejlődni támadásba. Az új szabállyal kétszeresére nőne a levédendő terület hossza, nagyobb mélysége lenne a játéktérnek, amit nehezebb a tömörüléses taktikával lefedni. Nagyobb tere nyílna a hosszú átadásoknak, gyorsabbá válna a játék, egyszerűbb lenne váltani védekezés és támadás között, azok a csapatok kerülnének előnybe, amelyek jól bánnak a koronggal, sokat birtokolják a pakkot.

Kris King, az NHL alelnöke lát esélyt a szabálymódosításra: “Rengeteg érdekes GM található az NHL-ben, úgyhogy ez az ötlet talán nem is annyira őrült, mint amennyire elsőre tűnhet.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum