Június végéig kapott időt a Bolzano

 

Ismerős történet, újra van egy újabb legvégső határidő, mégsem dől el szombaton az olasz EBEL-induló sorsa. Ismét nagy a küzdelem az EBEL-tagság megőrzéséért.

Hosszú hallgatás után nyílt levélben fordult a szurkolókhoz a HC Bolzano elnöke, Dieter Knoll. Ebben árnyalja a klub helyzetét, és elárulja, június 30-áig kell véglegesen jeleznie az EBEL vezetőinek, hogy a dél-tiroli csapat részt tud-e venni a 2015/16-os szezonban az osztrák bázisú jégkorongliga küzdelmeiben. Mint Knoll írja, jelenleg még nincs meg minden feltétel ahhoz, hogy igent mondhassanak, és a következő hét sorsdöntő lesz. Ekkor számos fontos találkozó vár a HCB vezetőire, fontos szponzorjelöltekkel.

Az egyik legfontosabb támogató, Arno Krompatscher, Dél-Tirol első számú vezetője mindenesetre felajánlotta támogatását, és ez minden bizonnyal segíthet abban, hogy könnyebben nyíljanak a pénztárcák. Mint Knoll megígéri, amint lesznek konkrétumok, tájékoztatni fogják a közvéleményt, addig pedig akár a legutolsókig is harcolni fognak, hogy megteremtsék az EBEL-szerepléshez szükséges hátteret. Az e heti hírek szerint mintegy 1 millió euró hiányzik a költségvetésből.

Egy évvel ezelőtt ugyanez a hercehurca gyakorlatilag a szezonkezdetig tartott, de végül tisztességgel lejátszotta a Bolzano a szezont.

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS