A HC Bolzano felrakta a régi lemezt

   

A dél-tiroli EBEL-csapat elnöke újra megkongatta a vészharangot. Most éppen egymillió euró a hiány.

1 millió euró, vagy a halál ? írta címében az Alto Adige internetes kiadása, amelyben a Bolzano elnöke, Dieter Knoll nyilatkozott. A klub eddig minden évben komoly cirkuszt követően indult el az EBEL-ben, és úgy tűnik, ez a holt szezon sem marad el az egy évvel ezelőttitől, amikor is a szezonkezdetre sem volt meg a játékoskeret. Az évad gazdálkodása ugyanis újra veszteséges volt, mint azt Knoll az interjúban elmondta.

“Egyelőre nincs lehetőségem a sporttal foglalkozni, a klubnak egyéb problémai vannak ? nyitott az elnök az interjúban. ? Legalább egymillió eurót kell még összeszednünk. Rengeteg potenciális partnerrel tárgyaltunk, néhányukkal pozitív, másokkal nem annyira pozitív végkimenetellel, de abban mindenki egyetértett, az EBEL volt a helyes választás, és a HC Bolzano, mint brand, él. Eldobni ezt merénylet lenne, nem csak a szurkolók, hanem a város ellen is. Sokszor mondtam már, ha valaki jobban tudja csinálni, annak szívesen átadom a helyem, de eddig még soha, senki nem jött. Sem azért, hogy segítsen nekem, sem azért, hogy átvegye a helyem. Az egyetlen feltételem, hogy aki jön, garantálja, hogy a klub közép- és hosszútávon is életben marad. Azt akarom, hogy még 10 év múlva is ott legyenek a piros-fehérek a jégen, mert a klub és a szurkolól megérdemlik ezt. Mindenki előtt nyitott az ajtó, és annak megfelelen kaphat szót a klubon belül, amennyivel hozzájárul a költségeihez.

Az elmúlt két év megmutatta, hogy az EBEL-indulás helyes döntés volt. Megduplázódott a nézőszámunk, a bevételeink 20%-át termeljük ki az értékesítéseinkből. De van még lehetőség fejlődni. Linzben például 700 VIP-bérletet adtak el, nekünk viszont csak 30-at sikerült. Nagyon örülök, hogy a szurkolók is alapítani akarnak egy társaságot a csapat támogatására, természetesen bármikor leülök velük, hogy tárgyaljunk a közös munkáról. Nagyon jó ötletnek tartom, hogy az elnökségben a szurkolók egy képviselője is helyet kapjon. Éjjel-nappal dolgozunk, két-három héten belül össze kell szedjük a pénzt.”

Az interjúban szóba került a leendő edző személye is. A zuhanyhíradó arról szól, hogy Tom Pokel visszatérhet Bolzanóba. “Beszéltünk már, és fogunk is még beszélni egymással hamarosan ? mondta Pokelről Knoll. ? Ha az lesz a klub sorsa, hogy behatárolt forrásokból kell valamit összehozni, akkor biztosan Pokel az ideális jelölt. Ő sosem sztárokat akar, hanem olyan játékosokat, akik éhesek a sikerre, vágynak arra, hogy kiemelkedjenek. Szívesen megerősítettem volna azt is, hogy Pance és Schofield marad, de ha jön a Villach, és odadob az asztalra dupla gázsit nekik, akkor azzal én nem tudok versenyezni.”

Dieter Knoll

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum