Erdély Csanád a USHL-ben folytatja

   

A fiatal center a legjobb amerikai juniorliga bajnokcsapatában játszik a 2015/16-os szezonban.

Május elején draftolta a Sioux Falls Stampede Erdély Csanádot. Egy ideig nem lehetett tudni, mennyire komolyan számol az amerikai csapat a Fehérvár játékosával, de az érintett egy interjúban tisztázta a helyzetet. Ezek után nem meglepő, hogy minden szempontot figyelembe véve a számára legkedvezőbb döntést hozta a dunaújvárosi fiatalember, így érvényes EBEL-szerződése ellenére is az amerikai kaland mellett tette le a voksot. A Fehérvár AV19 vezetése többször hangsúlyozta, tudomásul veszi a döntést.

“Sokat beszélgettem az amerikai együttes általános menedzserével, egyben a vezetőedzővel, Scott Owensszel, aki  hangsúlyozta, hogy komoly terveik vannak velem, nem perembernek vinnének ki ? mondta Erdély Csanád csütörtökön a klubhonlapnak. Természetesen nagy álmom az a hárombetűs liga, amelyben még magyar játékos nem szerepelt, de egyelőre csak a lehetőséget kaptam meg, nekem kell élni vele.”

A 19 éves csatár jövő szerdán utazik az Egyesült Államokba, de még csak egy hétre. Találkozik a klubvezetőkkel, az edzőkkel és azzal a családdal, amelyiknél lakik majd. Hazatérte után egész nyáron a Volánnal készül a szezonra, augusztus végén utazik ki végleg az USA-ba.

A Fehérvár AV19 2014/15-ös játékoskeretéből eddig a következő játékosok távoztak: Engstrand, Boivin, Ejdepalm, Erdély, Magosi, Marino, Nemes. Az új igazolásokról szóló hírek a jövő héttől várhatók, a régiek közül mindenki ajánlatot kapott ezen a héten.

Erdely vb 3

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum