Hoffmann Attila az inline-válogatott edzője

 

Hoffmann Attila jégkorongban és inline-ban is számtalan sikert ért el, jelenleg a Vasasban dolgozik edzőként, egy hónap múlva Finnországban pedig ő irányítja majd a magyar inline-válogatottat. A 36 éves játékos élvonalbeli pályafutása 2013-ig tartott.

Meglepte a felkérés?

Nagyon örültem a megkeresésnek, több okból is. Egyrészt évekig aktívan csináltam az inline szakágat, és szép sikereket értem el mind a válogatottban, mind a magyar bajnokságokban is. Szívem csücske ez a sportág. Ráadásul nagyon jó kiegészítő sportnak tartom a jégkorong mellett, ajánlani szoktam a gyerekeknek is, a klubomban csináljuk is és a gyerekek nagyon szeretik. Másrészt pont Finnország, ahol idén a világbajnokság lesz, adott otthont egy számomra kedves emléknek, ott lettünk elsők, én pedig két különdíjat is bezsebeltem. Remélem, hasonló sikereket fogunk most is elérni. Azt gondolom, az inline szakágban kettősség van jelen. Az egyik oldal, hogy kicsit hobbisportnak számít, nagyrészt jégkorongosok űzik szabadidejükben nyáron. Ugyanakkor elvárások is vannak, a körülmények is egyre professzionálisabbak, a világbajnokság szervezése pedig ugyanolyan színvonalú, mint bármelyik jégkorongos korosztályé.

Milyen elvárások vannak a világbajnokságon?

Szeretném, ha első helyen végeznénk. Ehhez fegyelmezett, alázatos játékra van szükség, küzdésre a végsőkig. Sokat kell birtokolnunk a korongot, és hatékonynak kell lennünk előnyben és hátrányban is, ezek fogják meghatározni a sikert. Túl sok időnk nincs felkészülni, ezért a játékosok kiválasztása sem lesz egyszerű feladat. Szerencsére egyre több emberből lehet válogatni, és lehet versenyhelyzetet teremteni, ami nagyon jó. Azokat fogom választani, akik 100%-osan odateszik magukat, és motiváltak.

Hoffmann Attila FTC

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Mi a legnagyobb kihívás, amit edzőként lát?

A játékosok motivációját nehéz kihozni maximálisan, éppen amiatt, hogy ezt a sportot honoráriumok nélkül, szabadidejükben játsszák. Sokan még az én időmben is azért jöttek el a világbajnokságokra, mert jó volt a társaság. Úgy gondolom, ez lesz a kulcs egyébként, hogy mennyire fogják komolyan venni a fiúk a vébét, mennyire tudnak majd fókuszálni a meccsekre. Viszont aki már volt válogatott, annál úgy gondolom, ennek belülről kell jönnie.

Hogyan zajlik a felkészülés?

Egyelőre hetente három edzésünk van, múlt héten kezdtünk. Tervezünk edzőmérkőzéseket is, amik még szervezés alatt állnak. A kiutazás előtt pedig egy négynapos felkészülést tervezünk, kvázi egy tábort.

Hogyan áll össze a bő keret?

Mint már mondtam, ez tulajdonképpen hobbisport, így azok jönnek, akik kedvet éreznek ehhez. Tehát egyelőre nyitott a dolog. Jó lenne, ha ez persze változna lassan, de szerintem a kettősség miatt ez valahol mindig jelen lesz. Van egy állandó mag a válogatottban, és melléjük választom majd ki azokat, akikkel a legjobb lehet a csapat. Lesznek kisebb nagyobb változások, az biztos. Sokszor előfordult egyébként az évek során, hogy akik itthon a bajnokságban jól mentek, azok valamiért a világbajnokságon a nehezebb ellenfelek ellen, a tétmeccseken nem tudták hozni azt a szintet. És persze le kell szögezni, hogy attól, mert valaki jégkorongban jó, az még nem jelenti, hogy az inline-ban is meghatározó játékos lesz.

HUNJPN inline 4

A magyar vb-csoportmeccsek időpontjai:

2015. július 5. Horvátország?Magyarország
2015. július 6. Ausztrália?Magyarország
2015. július 7. Magyarország?Argentína

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum