Rohadt keményen csináljuk meg ezt a melót!

   

Megkaptuk a krakkói vb-meccsek előtti motivációs beszédek felvételeit, amelyek a magyar válogatott öltözőjében hangzottak el. A résztvevők engedélyt adtak a közlésre.

Lássuk, mit mondtak a fontos mérkőzések előtt az edzők az A csoportba jutó csapatunknak. Három részletet közlünk, egyet a szövetségi kapitány, kettőt az egyik segítője mondott a játékosoknak három győztes meccs előtt. Közvetlenül, mielőtt kikorcsolyáztak a jégre.

Olaszország ellen 4-1-re nyertünk a harmadik meccsnapon, Diego Scandella lelkesítő mondatait szerencsére jól fogadták a fiúk, elhitték minden szavát, és végül tényleg keményen megcsinálták a melót.

“Április 3-én találkoztunk a jégpályán, Svédországból, Finnországból, Csehországból, Németországból is hazajöttek játékosok, csak azért, hogy részesei lehessenek ennek a történetnek. Vannak olyan játékosaink, akik sérültek, de nem fogják elutasítani, hogy ezért a mezért játsszanak, és azokért az emberekért ott a falon, azokért az emberekért, akik odakint várnak ránk, és mindenki másért, aki otthon szurkol nekünk. Biztos vagyok benne, hogy mindannyian nézik ezt a meccset. Ez pedig egy lehetőség. Ez az ország, a reményeink előtt álló nagy lehetőség, mind összetartozunk. Ma itt az a lehetőség áll előttünk, hogy kimenjünk, és bármi történik, eggyel vezetünk, eggyel vesztésre állunk, emberelőnyben vagyunk, emberhátrányban vagyunk, megtaláljuk a helyes utat, a mi utunkat. És ti meg fogjátok találni! Mindenki, aki itt van, egy kicsit mélyebbre fog ásni, mint eddig tette. Higgyetek nekem, és rohadt keményen csináljuk meg ezt a melót!”

Scandella2

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Az Ukrajna elleni 4-2-es győzelem előtt sem maradtak el a beszédek. A krakkói öltöző falára kirakta a stáb a csapat tagjai számára fontos emberek képeit, így mindig volt emlékeztető, hogy kiért is játszanak a srácok a meccseken. Ismét Diego Scandella szavait idézzük.

“Van itt néhány szám, és ezek jelentenek is valamit. Három és fél éve az Aréna Hotelban sétáltam fel a szobámba az ebéd után, és akkor láttam egy gyereket, Tomi dzsuniort (Sille Tamás kisfia ? lea.daranyi). Nehéz korszaka volt az, de helyrejöttek a dolgok, mert most láttam valamelyik nap a Ramadában, körülbelül 4,5 éves boldog gyerek, megőrjítette a pincéreket és üdvözölte a csapatot. Április 15-én kaptam egy telefonhívást. Az exfeleségem volt az, aki félig magyar, mondta, hogy meg akar nézni minket az egyik meccsen, és hozná a nagymamát is, aki 95 éves. Nagymama pedig ott volt a meccsen a Tüskecsarnokban, és integetett a zászlóval. Amikor vége volt a mérkőzésnek, odajött megölelni, sok sikert kívánt, és azt mondta, hogy áldjon meg az isten. Vagy ott van Zeti (Majoross Gergely fia ? lea.daranyi), aki 10 hónaposan 7 órát töltött utazással a kocsiban, hogy itt legyen. 3000-nál is több magyar emberrel együtt. Ennyien néznek titeket itt ma, és rengetegen otthon. Az elmúlt 20 napban a 10 hónapostól a 95 évesig mindenki megérintett titeket, ezért ma este, amikor visszajöttök ebbe a szobába, leveszitek a cuccaitokat és megmossátok az arcotokat, majd belenéztek a tükörbe, akkor azt mondhatjátok majd, hogy kibaszottul megtettünk mindent a sikerért. Szétrúgjuk a seggüket, gyerünk, srácok!”

Chernomaz HUN 3

Rich Chernomaz a lengyelek elleni döntő fontosságú meccs előtt arra hívta fel a figyelmet, hogy maradjanak a tervnél a játékosok, és nagy meglepetésről is beszélt. Utólag már tudjuk, 2-1-re mi nyertünk azon a fontos meccsen, így mi lehetünk ott Szentpéterváron 2016-ban. De lássuk, mit mondott a főedző a fiúknak, amikor még csak álom volt a feljutás?

“Végre itt vagyunk. Micsoda rohadt nagy meglepetés ez. Már semmi, ami hátra van az álmaink teljesüléséig. Egyetlen meccs három harmadára vagyunk a céltól. Mi mást kérhetnétek még ezen kívül a sorstól? A kulcsa annak, hogy ma sikeresek legyünk, az az intelligenciátok lesz, és hogy maradjatok a tervnél, dolgozzatok tovább. Kezeljétek jól a korongot és csináljátok, amit megbeszéltünk. Ne kezdjetek improvizálni, mert akkor a másik négy ember a jégen kizökken a játékból, olyankor pedig rossz dolgok történnek. Maradjatok a megbeszélteknél, jó tervünk van erre a meccsre ahhoz, hogy jó dolgok történjenek a jégen!”

Chernomaz Scandella

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum