Még sosem játszottunk Oroszországban

 

89 évet kellett várni az esélyre.

A magyar válogatott 1927 óta íródó történelmében még egyszer sem játszott a Szovjetunióban, illetve a jégkorong szempontjából a jogfolytonosság jogát elnyerő Oroszországban. A szovjetekkel 1964-ben Innsbruckban játszottuk egyetlen meccsünket, az olimpián 19-1-re kikaptunk. Gólszerzőnk Rozgonyi György volt.

Ezt követően Svájcban találkoztunk, rá 45 évre, Sierre-ben 5-1-re vertek minket az A csoportos vb-re készülve. Benk András jegyezte a találatunkat. A szovjet utódállamok közül többen is járt a magyar válogatott, többek között Riga, Kijev, Minszk, Tallinn is úti célunk volt az utóbbi két, két és fél évtizedben. Szentpétervár azonban új várost és új országot jelent majd a magyar hokitörténelemben.

Az oroszokkal ezúttal sem biztos, hogy játszunk, ehhez ugyanis a moszkvai csoport első négy helyén kéne végezniük. És persze nekünk is Szentpétervárott. De ha ez összejön, még akkor is előfordulhat, hogy nem egy ágra kerülünk. Az viszont biztos, hogy 2016. május végéig legalább 7 mérkőzést játszunk Oroszországban. Simán lehet, hogy még többet is.

HUNRUS 2009

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS