Kemppainen is az NHL-ben folytatja

 

Lehet, hogy Finnország nem élte túl a negyeddöntőt a világbajnokságon, játékosai azonban sikeres tornát zártak, hiszen Donskoi után egy másik finn csatárt is NHL-es csapat igazolt le. A 27 éves Kemppainent a Boston Bruins igazolta le.

Don Sweeney, a Bruins új általános menedzsere nem pazarolta az időt, első hivatali napján találkozott Claude Julien vezetőedzővel, majd másnap megtette első lépését a keret megerősítése felé, leigazolta a finn Joonas Kemppainent. A csatár ugyanúgy a Karpat csapatában játszott az elmúlt szezonban, mint a Sharks által a napokban leigazolt Donskoi, igaz, neki a klubjában nem ment annyira a ponttermelés, hiszen 52 alapszakaszmeccsen 11 gólig és 21 gólpasszig jutott. A világbajnokságon azonban kijött a lépés, három góllal és hat assziszttal zárta a nyolc meccset. A csatár 700 ezer dollár értékű szerződést kötött a Bruinsszal, melynek értelmében az AHL-ben is játszatható. A Karpatnek tehát alaposan körbe kell néznie az utánpótlásában, mert csak ezen a héten 81 pont távozott a csapattól.

Sweeney egyébként erős bostoni gyökerekkel rendelkezik, hátvédként ezernél is több meccset játszott a Bocsok színeiben, ezt követően pedig maradt a klubnál, az idei szezon után vette át az általános menedzseri posztot korábbi főnökétől, Peter Chiarellitől. Julien sorsa egyelőre kérdéses, az új GM minden elismerése mellett is azt tudta csak mondani róla: “A klub számára legjobb döntést fogom meghozni, még ha nem is ez lesz a legkönnyebb”.

Cimkék: , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS