Donskoinak NHL-t hozott a világbajnokság

 

A Karpat csatára Finnország színeiben ötször volt eredményes, három győztes gólt szerzett és volt három asszisztja is nyolc meccs alatt. A Sharks lecsapott rá.

Donskoi egész szezonban kiváló formában játszott, a finn első osztály alapszakaszában 58 meccsen 49 pontig jutott. A rájátszásban tovább emelte a tempót, 19 meccsen 22 pontot hozott, óriási szerepe volt a Karpat sokadik, önmaga sorozatban második bajnoki címében. Meg is kapta a rájátszás legértékesebb játékosának járó Jarri Kurri-díjat. A hírek szerint a 23 éves csatárral a San Jose Sharks kötött kétéves szerződést, évi 925 ezer dollár értékben. Az ügyletről elsőként a finn Ilta-Sanomat számolt be hétfőn, de délután már az NHL honlapján is a Sharks keretének tagjaként szerepelt.

Nem ő az egyetlen azonban, akit a vb-n nyújtott teljesítménye a világ legerősebb ligájába repíthet. Jakub Nakladal hat év Pardubice, négy év KHL után szintén a finn bajnokságban szereplő TPS Turku csapatából kerülhet át a tengerentúlra. A 27 éves hátvéd az alapszakasz 50 meccsén 15 pontot szerzett, a világbajnokságon 10 meccs alatt 5 assziszttal segítette a negyedik helyezett Csehországot. A pletykák szerint három klub is kiszemelte magának: a Chicago Blackhawks, a Calgary Flames és a Carolina Hurricanes. Az ő szerződtetéséről azonban még semmi biztos nem tudható.

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS