Az edzők feltétlen bizalma és a csapattársak erőfeszítései

   

Magosi Bálint az első, akiről az A csoportba jutást követően kiderült, hogy külföldön folytatja pályafutását. A Fehérvár csatára a klubjában hullámzó teljesítmény nyújtott, de már a szezon vége előtt válogathatott az ajánlatokból.

Egy kívülről elég hullámzónak látszó szezont sikerült parádésan befejeznie. A Volán negyedik sorából került be simán a válogatottba, a vb-n nagyon jó teljesítményt nyújtott és külföldi szerződést kapott. Minek köszönhető ez a hullámvasút, és hogy tudott így feljönni a szezon második felére?

Valóban elég hullámzó volt az idei évem, tíz meccsig minden simán ment, volt négy pontom és csak egyszer ültem a büntetőpadon. Aztán jött két felesleges eltiltás gyors egymásutánban. Nem másokban szoktam keresni az okokat, tisztában vagyok a hibáimmal, amik sajnos idén többször előjöttek. De onnantól kezdve nem kaptam olyan bizalmat, mint előtte, és aztán már a játék sem ment úgy. A középszakaszra érkezett formajavulásom leginkább annak köszönhető, hogy több megkeresésem is volt előtte, és ez kicsit megnyugtatott. A válogatottbeli teljesítményem pedig az edzők feltétlen bizalmát és a csapattársaim erőfeszítéseit is tükrözik.

Kapott a Brianconén kívül más ajánlatot is?

Igen, egy másik francia élvonalbeli csapat is megkeresett, valamint egy dán ajánlatom is volt, de nekik azonnal kellettem volna, nekem pedig élő szerződésem volt a Fehérvárnál. A szezon végén pedig egyik ajánlat sem vette fel a versenyt a brianconi ajánlatommal.

Magosi HUNPOL

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Szélig Viktor keze benne van a dologban?

Természetesen, ő lett a GM Brianconban, a vele folytatott többszöri telefonos beszélgetés és levelezés hozta meg ezt a szerződést.

Mennyire inspiráló a felkészülés előtt a jövő évi A csoportos szereplés lehetősége?

Mindig ugyanolyan lelkesedéssel készülök a szezonra, erről szól a profi sport. Egyébként pedig idén az a különbség, hogy ezúttal több időnk lesz a válogatottal együtt készülni. Ez óriási különbség lehet.

Mikor kell kimennie Brianconba?

Kocsival utazom ki augusztus 1-jén, 3-tól kezdődik a közös felkészülés. Addig az edző által kiszabott nyári edzéstervet csináljuk idehaza. A feleségem és a kisfiam szeptember elején repül utánam.

Magosi HUNPOL 2

Volt már szó arról, hogy milyen szerepkörben kell majd játszania és hogy milyen csapatot építenek a következő szezonra?

Az előzetes beszélgetések alapján elmondhatom, hogy egy nagyon jó kondiban lévő, gyors, agresszíven letámadó és megfiatalított Briancont szeretne a szakvezetés látni, ennek megfelelően fogunk felkészülni. Személy szerint agresszív, rakkolós hokit kell játsszak, azt, amiben jó vagyok. Nagy hangsúlyt fognak fektetni a fizikai hokira, és ezt előnyömre kell fordítanom.

Továbbra is kevés légiósunk van, fontos hogy idővel több legyen? Mire tippel, lesznek mások is, akik kapnak ajánlatot külföldről?

Fontosnak gondolom, hogy sok fiatal lehetőséget kapjon egy nívós bajnokságban. Nem csak a szakmai része miatt, de hogy megtanuljanak a családtól külön is élni, más kultúrákat ismerjenek meg, és ezekből tapasztalatokat nyerjenek, melyeket később hatékonyan tudjanak alkalmazni. Kapnak a fiatalok azért ajánlatokat, ott van Sebők, Erdély, vagy Hári is. Azt mindenféleképpen hozzá kell tennem, hogy nagyon sok fiatal játékosnak nincs menedzsere, így pedig többszörösen nehezített a helyzet.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum