A tehetség önmagában kevés a vb-címhez

 

Todd McLellan kanadai szövetségi kapitány leginkább erről beszélt a döntőt követő sajtótájékoztatón, míg Znarok mester szerint az érzelem hiányzott csapatából. Edzői értékelések a vasárnapi helyosztókról.

Oleg Znarok (szövetségi kapitány, Oroszország)
Ma nem vittünk elég érzelmet a játékba, nem úgy, mint az USA ellen. Csalódottak vagyunk, amiért nem sikerült nyerni, de azért az ezüstéremre is büszkék lehetünk.

Todd McLellan (szövetségi kapitány, Kanada)
Jó volt az edzőtáborunk a torna előtt, ahol minden nap egyre jobban összekovácsolódtunk, mint csapat. Nem lehetnék büszkébb erre a csapatra. Az embereknek Kanadában, akik követtek minket, szintén nagyon büszkének kell lenniük rá. Rengeteg tehetségünk van, ezt régóta tudjuk, de a tehetség önmagában nem elég arra, hogy meccseket tudj nyerni, a tehetségnek munkával kell párosulnia, csapatban kell érvényesülnie, és a végsőkig elkötelezettnek kell lennie arra, hogy bizonyos dolgokat, amelyek nélkülözhetetlenek a győzelemhez, megtegyen. Ez nálunk meccsről meccsre megvolt. A döntőben extra motivációt is kaptunk az orosz válogatottól, akik a bemelegítés alatt gúnyosan méregettek bennünket, pont erre volt szüksége a csapatomnak. Arra gondoltunk, az nevet igazán jól, aki a végén nevet. És így is lett, köszönjük nekik a motivációt.

can vb arany

Vladimir Ruzicka (szövetségi kapitány, Csehország)
Gratulálok az USA válogatottjának a bronzéremhez. Az első harmadban nem játszottunk elég jól, elég sok hibát vétettünk, amelyeket ellenfelünk gólra váltott, így 2-0-s hátránnyal zártuk ezt a játékrészt. A második harmadra sokat javultunk, de egyszerűen képtelenek voltunk gólt lőni. Nagyon sok helyzetünk volt, de az ellenfél kapusa kiváló formában védett. A harmadik harmadban is nagy erőket mozgósítottunk azért, hogy visszajöjjünk a meccsbe, de a gólszerzés továbbra sem ment.

Todd Richards (szövetségi kapitány, USA)
Szerencsénk volt, hogy mi lőttük az első gólt. El kell ismerni, Csehország csapata kiválóan játszott, ha kapusunk nem véd úgy, ahogy tette, az eredmény egészen másként is alakulhatott volna. Minden szögből voltak gólszerzési lehetőségeik, de mindet hárítani tudtuk. Nagyon keményen ránk jöttek, letámadtak, korongot szereztek és rengeteg gólhelyzetet alakítottak ki, ráadásul sokat voltak emberelőnyben is. Így kapusunknak nagy szerepe volt a mai sikerben, általa sikerült nyerni és kapott gól nélkül lehozni ezt a találkozót.

Cimkék: , , , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS