Prága magasra tette a lécet

 

René Fasel, a nemzetközi szövetség elnöke sajtótájékoztatóján szót ejtett a kétévenkénti vb lehetőségéről, a világkupáról és az NHL-esek olimpiai  szerepléséről is.

Arra a kérdésre, hogy fontolgatja-e a szövetség, hogy az eddigi gyakorlattal szemben kétévenként rendezzen vb-t, az elnök így felelt: “Hétszázezernél is több nézőnk volt a helyszínen, egymilliárdnál is több a tévék előtt. Tudja, mit, azt szeretném, ha évente két világbajnokság lenne. De viccet félre téve, a szövetségben senki fejében nem fordult meg, hogy minden második évben rendezzünk világbajnokságot.”

Az elnöknek a világkupáról is nagyon jó véleménye volt: “Tetszik a lebonyolítási forma, számos eleme van, amelyet korábban sehol nem láthattunk, ilyen az európai válogatott gondolata, amely 10 olyan nemzet legjobb játékosaiból állna, akik nem vehetnek részt a tornán. De ugyanilyen jónak tartom az amerikai U23-as válogatott szereplését is. Ezek nagyon jó dolgok, hihetetlenül nagy show lesz.”

A pjongcsangi olimpiával kapcsolatban Fasel már kevésbé volt derűlátó. A nemzetközi szövetség, a NOB, az NHL és az NHL-es játékosok szakszervezete közötti tárgyalások lassabban haladnak a tervezettnél. Mivel Dél-Korea nem tartozik a nagy hokis hagyományokkal bíró nemzetek közé, és mivel az időzóna sem a legkedvezőbb, ezért az elnök is elismerte, hogy az NHL részvételét nehezebb lesz elérni.

A jövő évi oroszországi világbajnokság szervezése azonban kiváló ütemben halad. Május 25-én adják át a teljesen új Jégpalotát Moszkvában, amelyben három jégpálya, hotel és bevásárlóközpont is lesz. Ez lesz a Dinamo Moszkva új otthona, amely otthont ad az orosz szövetség Hall of Fame-jének is. Azt is megírtuk, hogy Szentpéterváron nem a SZKA Szentpétervár 12 300 férőhelyes csarnoka lesz a helyszín, hanem a 7000 fő befogadására képes Szportyivnij Kompleksz Jubilejnij. Új információ, hogy már most eldöntötték, Finnország mindenképpen Szentpéterváron játssza meccseit, bármelyik csoportba is sorolódik majd.

A mostani világbajnokság egyik legfontosabb tapasztalata Fasel szerint, hogy javítani kell a játékvezetők kommunikációján. A jövőben azt tervezik, hogy mikrofonokkal látják el őket, így a közönség azonnal értesülhet arról, mi miért történik. Egyébiránt szerinte nem volt baj a bírók idei teljesítményével, az is a jövő egyik iránya, hogy ők is olyan ellátásban részesüljenek, mint a csapatok. Ennek keretében idén először fizioterapeuta és masszőr is segítette a munkájukat.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum