Kanada Szentpétervárra, Oroszország Moszkvába vinne minket

   

Érdekes bejelentést tett szombaton René Fasel, a nemzetközi szövetség elnöke, amely alapjaiban határozhatja meg, melyik helyszínen játszhatja majd mérkőzéseit a magyar válogatott jövőre Oroszországban.

A sajtótájékoztatón elhangzottakat később szemlézzük részletesen, a számos érdekesség közül számunkra a legfontosabb, hogy jövőre a finnek mindenképpen Szentpéterváron játszanak majd, hiszen a szövetség is érdekelt abban, hogy a nézőszámok a lehető legmagasabbak legyenek, a pétervári helyszín pedig sokkal kedvezőbb a nézőknek, mint a moszkvai. A magyar válogatott meccseinek lehetséges helyszíneivel foglalkozó spekulációt legutóbb ott hagytuk abba, hogy a vasárnap esti döntőben győztes csapat átveszi a világranglista vezetését, egyszersmind jogot szerez arra, hogy a 16.-ként érkező magyar válogatottal megmérkőzzön Moszkvában vagy Szentpéterváron. A nyolcas csoportokból hét résztvevő kiléte tudott már, a helyezések alapján Finnországgal, az Egyesült Államokkal, Szlovákiával, Fehéroroszországgal, Franciaországgal, Németországgal leszünk egy csoportban. Finnország kiemelése akkor érdekes, ha este Oroszország nyer. Ebben az esetben Magyarország velük kerül egy csoportba és megy Moszkvába, míg a finnek a kanadai ággal átkerülnek Szentpétervárra, helyükre pedig minden valószínűség szerint Svédország lép majd. Ha Kanada nyer, akkor sokkal egyszerűbb a képlet, nincs kiemelés, Crosbyékkal és a finnekkel együtt megyünk Szentpétervárra.

Fontos hangsúlyozni, hogy egyelőre mindez csak feltételezés, a meccs után néhány órával lesz hivatalos álláspont az ügyben. Viszont mivel minket kiemelten érint ez a kérdés, így addig is közöljük a legfrissebb tudnivalókat, fejleményeket.

Cimkék: , , , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS