Eddig elöl nyertük meg a meccseket, a csehek ellen hátul

   

Todd McLellan kanadai szövetségi kapitány ez a fejlemény kimondottan jó jel az oroszok elleni döntő előtt. Négy edzői nyilatkozat a szombati elődöntők után.

Vladimir Ruzicka (szövetségi kapitány, Csehország)
Először is szeretnék gratulálni Kanada válogatottjának a győzelemhez. Nagyon jól kezdtük a meccset, nyomás alá helyeztük az ellenfelet, volt jó néhány nagy helyzetünk, de aztán elkövettünk egy óriási hibát, ami egy gólba került, Kanada pedig megszerezte a vezetést. Onnantól kezdve átvették az irányítást és ők tudtak nyomás alá helyezni minket. A második harmadban mindent megtettünk, mégis ők lőttek gólt, 2-0-tól pedig már csak az eredmény tartása volt a céljuk, elképesztően jól védekezve. A harmadik harmadban Kanada még inkább a védelem megerősítésére és az adódó kontrák értékesítésére koncentrált, szerencsénkre egyet sem tudtak belőni. Köszönettel tartozom a játékosaimnak, megmutatták, hogy van tartásuk és tudnak igazi csapatként játszani.

Todd McLellan (szövetségi kapitány, Kanada)
A csehek úgy kezdtek, ahogyan arra számítottunk, keményen ránk jöttek az első 5-7 percben. Két meccset játszottunk, az első 5 percig tartott, ekkor szerencsénk volt, hogy Mike Smith állt a kapunkban és hatalmas védéseivel lehetővé tette, hogy elkezdhessük a második meccset, ami 55 percen keresztül tartott. Kemény volt ez a meccs is, a csehek olyan erősen játszottak, mint amire számítottunk is tőlük. Mi nem játszottunk elég élesen az elején, talán mert legutóbb nyertünk, így némi időbe telt, míg felvettük a ritmust. Nem sokat volt folyamatos a játék, sok tekintetben inkább az NHL-es meccsekre hasonlított. Amikor beindultunk, volt néhány nagy helyzetünk, és a vezetést is sikerült megszerezni. A harmadik harmadra nem úgy mentünk ki, hogy csak védekezni akarunk, azt gondoltuk, megyünk tovább, ahogy addig is, de aztán mégis sokkal többet kellett védekeznünk. Mindez jó jel lehet a számunkra, eddig gólokat lőve nyertük a meccseket, most védekezéssel és kiváló kapusteljesítménnyel sikerült győznünk.

CANCZE vb

Todd Richards (szövetségi kapitány, USA)
Úgy gondolom, remek mérkőzés volt. Nagyon fontos volt, hogy 0-0-val mentünk ki a harmadik harmadra, ezt követően mindkét csapatnak voltak helyzetei és lehetőségei, ám a kapusok mindkét oldalon kitűnő formában védtek. Gyors, fizikai játékot láthattunk. Természetesen csalódott vagyok a vereség miatt, ugyanakkor nagyon büszke is a csapatomra, hihetetlenül jól játszottunk egy orosz mércével mérve is minden tekintetben erős orosz válogatott ellen.

Oleg Znarok (szövetségi kapitány, Oroszország)
Nagyon kemény mérkőzés volt ez számunkra, az USA válogatottja nagyon jól játszott. Szerencsére végig tudtunk koncentrálni, így a harmadik harmadban három gólt is ütöttünk, majd egy üres kapus találattal lezártuk a mérkőzést. Szerintem igazán jó meccset láthattunk. Ovecskin játékáról mindent elmond, hogy érkezése után nem sokkal fontos gólt lőtt.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum