Nem lesz védett csapat a 2016-os vb-n

   

Franciaország és Németország is kieshet az oroszországi világbajnokságon, Magyarországnak elég a 7. helyen végeznie a bennmaradáshoz. Megkaptuk a választ kérdéseinkre.

Kedden tévesen tájékoztattuk olvasóinkat és rosszul elemeztük a helyzetet a csoportbeosztással és a kieséssel kapcsolatban, elnézést kérünk ezért. A valóság az, hogy nem lesz két védett csapat a 2016-os vb-n. Az IIHF rendelkezése szerint kettős rendezés esetén csak az egyiknek kell A csoportosnak maradnia, a másik kieshet. Ez azt jelenti, hogy akár a németek, akár a franciák végeznek csoportunk utolsó helyén, a divízió 1/A csoportban folytatják. Így bármilyen furcsa, 2017-ben lehet vb franciák nélkül Párizsban, vagy németek nélkül Kölnben.

Kötöttek egy szerződést korábban arra a helyzetre, ha két csoportban lettek volna és mindketten az utolsó helyen végeznek. Ebben a minimális eséllyel bíró esetben Németország maradt volna bent. De ez most már nem is érdekes, mivel egy csoportba kerültek ? Szlovákia, Fehéroroszország és Magyarország mellé, a három nagy csapat kiléte még nem dőlt el ?, eldőlt, hogy aki az utolsó helyen végez, kiesik, tehát ha a két rendező közül az egyik lesz a 8., akkor nem lehet ott a hazai világbajnokságán. Mindenesetre pikáns helyzet lenne. És ezért legtöbbet Magyarország tehet majd.

A csoportbeosztást tehát nem érinti a házigazda védettsége, a helyszínválasztásba szólhat bele, hogy az oroszok melyik várost választják maguknak.

GERFRA 2015 vb

Cimkék:

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS