Micsoda év lesz 2016!

   

Előre látszik, még sosem volt ilyen kemény esztendeje a magyar válogatottnak. És a szurkolóknak sem.

Most néztük csak végig tüzetesen, hogy mi vár ránk a következő évben, és azért ez hátborzongató, mármint a szó pozitív, átvitt értelmében.

A program februárban kezdődik egy olimpiai előselejtezővel. Egyből visszavágót kapnak a lengyelek, ráadásul ők is idegenben bizonyíthatnak ellenünk. Február 11?14-én Budapesten Lengyelország, Litvánia és emberi számítás szerint az elő előselejtezőből érkező Észtország lesz az ellenfelünk. Csak a csoportgyőztes megy tovább, és ne feledjük, Szocsi előtt Hollandia vágott ki minket az Arénában, tehát van mit kijavítani, és ezt egy nagyon erős és általunk megsebzett lengyel  csapattal szemben kell majd megcselekedni.

Ezt követi a májusi világbajnokság. Merthogy az eredeti április végi kezdésről a legújabb információk szerint jó másfél héttel eltolták az oroszországi A csoportos világbajnokságot, május 6?22. között rendezik, ha a kongresszus is bólint rá a hét végén. Itt megmérkőzünk Szlovákiával, Fehéroroszországgal, Franciaországgal és Németországgal, továbbá a világranglista 1., 4. és 5. helyezettjével. Ez utóbbi három még képlékeny, hiszen javában zajlik a vb Csehországban. Praktikusan a Kanada, USA, Svédország, Finnország, Oroszország, Csehország hatosfogat fele lesz Sofron Istvánék ellenfele Oroszországban. A feladat össze sem hasonlítható a 2009-essel, akkor csak egy elit gárda, Kanada volt az ellenfél.

HUNCAN Kangyal

Ha a magyarországi olimpiai előselejtezőt sikerrel vesszük, akkor szeptemberben oda utazhatunk, ahol 8 éve már jártunk, Rigába. Ha minden a papírforma szerint alakul, akkor a Lettország, Németország, Ausztria trió mellé kerülünk negyedikként. Innen a csoportgyőztes jut el a dél-koreai olimpiára, amelyet 2018 februárjában rendeznek majd Pjongcsangban, a világ 12 legjobb csapatának részvételével.

Azt már nem is említettük, hogy A csoportos csapatként megannyi kiváló felkészülési ellenfél vár ránk már 2015 őszén, telén is, és persze a május vb-t megelőzően is. A nyári szünet után jöhet, aminek jönnie kell.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum