Indul az azonosítás, legyen ön is közösségi tag

   

Ahogy azt április 1-jén jeleztük, június 1-jétől megszűnik a névtelen kommentelés lehetősége a Jégkorongblogon. Három hét múlva már csak olyan regisztrált felhasználónk szólhat hozzá cikkeinkhez, aki ehhez vállalja nevét és arcát is.

Így egy új státus jön létre blogunkon, a jövőben közösségi tagnak nevezzük azokat, akik vállalják az új feltételeket és átestek az azonosításon. Igyekeztünk a rendszert úgy kialakítani, hogy ne vegyen sok időt igénybe és ne érezzék macerásnak olvasóink, ugyanakkor biztosítsa a hatékony azonosítást is.

A közösségi taggá válás két lépcsőben történik. A csatlakozni kívánóknak először az erre kialakított felületen meg kell adniuk a nevüket, az emailcímüket és fel kell tölteniük a portréjukat. Akiket személyesen ismernek az adminok, azok számára itt véget is ér a procedúra.

Akiket nem ismerünk, kapnak egy levelet – ezért nagyon fontos, hogy mindenki élő, gyakorta látogatott emailfiókjának a címét adja meg –, amelyben több lehetőséget kínálunk fel az azonosításra.

Az azonosítás módszerei:

1) Adminok/szerkesztők személyes ismeretsége.
2) Egy olyan közösségi tag ajánlásával, akit az adminok/szerkesztők személyesen ismernek és felruháznak ezzel a joggal.
3) Az adatvédelmi nyilatkozatban rögzített módon, azaz banki átutalással és emailben megküldött kóddal.
4) Egyéb módon, amennyiben a regisztrált felhasználó a fenti módokon nem tud közösségi taggá válni.

Update: A közösségi taggá válás után a megfelelő felhasználónévvel történő belépés után már nem látszik a jobb felső sarokban a szürke jelentkezés felület. Akinél ez történt, biztos lehet benne, hogy június 1-jétől is tud kommentelni ezzel a regisztrációval. (Korábban azt írtuk, hogy az azonosítás után minden esetben emailt küldünk, de ezen változtattunk.)

Felhívjuk a figyelmet, hogy a procedúra – a technikai idők miatt – több napot is igénybe vehet, ezért mindenki minél hamarabb vágjon bele.

A közösségi taggá válás lépései:

Az Eseménynaptár felett a jobb felső sarokban szürke mezőben látható a Jelentkezés közösségi tagnak felirat. Aki szeretne taggá válni, annak a mező alján látható Tovább gombra kell nyomnia.

s1

Három alapesetet különböztetünk meg: az újonnan regisztrálókat, a régi tagokat, akik az eddig használt regisztrációval kívánnak maradni és a régi tagokat, akik viszont új felhasználót hoznak létre. Az utóbbi lehetőséget azért alakítottuk ki, hogy megadjuk a maradás módját azok számára, akik nem szeretnék, ha bármilyen módon össze lenne kötve a múltbeli munkásságuk a jövőbeni, már azonosított léttel. (A nicknév, az avatar és az emailcím a régiben is módosítható, továbbra is.)

A következő kommunikációs ablakban a család- és a keresztnevet kell megadni, illetve a régi felhasználók eldönthetik, hogy új profilt hoznak-e létre vagy sem. A többség nyilván az eddig használt regisztrációval marad. A végén pedig egy pipálással el kell fogadni a feltéteket és nyilatkozatokat, azok megismerését követően. (Az összes új szabályzatot és nyilatkozatot a cikk végén találják egybegyűjtve.)

s2

A nicknevet és az avatart mindenki megtarthatja, a kommentek között ez jelenik majd meg, de a nickre kattintva látható lesz az azonosító oldal. Ennek tartalmáról és elérhetőségéről a folytatásban ejtünk szót.

Ha mindez megtörtént, akkor a rendszer jelzi, hogy fogadta a közösségi tagnak jelentkezést, egyszersmind kéri, hogy mindenki frissítse és töltse fel az Adatlapon a szükséges dolgokat. (Azok a régi tagok, akik új profilt hoznak létre, természetesen az újban dolgozzanak tovább. Május 31. éjfélig a régi lesz érvényben, onnantól automatikusan az új.)

s3

Ez két fontos lépést jelent. Egyrészt aktualizálni kell a Kapcsolati adatok között megadott Email címet, ha már nem aktív. Másrészt fel kell tölteni az arcképet. Ehhez a Közösségi fotó feliratnál kell behúzni a fotót. A rendszer automatikusan méretre vágja a képet, és 250×250 pixel méretben tárolja és jeleníti meg. Épp ezért érdemes ilyen méretarányú képet feltölteni.

s4

Amikor megjelenik a fájlnév, akkor az Adatlap legalján található kék színű Adatlap módosítása gombra kell kattintani.

s5

Ha ezek után a fotó megjelenik az adatlapon és az emailcím aktuális, akkor a jelentkezés első része befejeződött, már csak az azonosításra kell várni. Ahogy említettük, levelet küldünk minden esetben, abban tudnak választani a lehetőségek közül és egyben válaszolni a kérdésekre. Ha ez visszaérkezik hozzánk, már csak az azonosítás marad hátra, amint végeztünk ezzel a lépéssel, közösségi taggá válik a regisztrált felhasználó, és erről emailben értesítjük is.

Egy pillanatra visszatérünk az Adatlap mezőinek értelmezésére.

adatlap (1)

Felhasználónév: A regisztráció egyedi azonosítója. A regisztrációkor kell megadni, később nem módosítható. (Ez eddig is így működött.)
Keresztnév: A felhasználó keresztneve. Nem módosítható, ez jelenik meg a közösségi tagok számára. (Eddig is volt ez a mező, de nem volt kötelező kitölteni.)
Családi név: A felhasználó családi neve. Nem módosítható, ez jelenik meg a közösségi tagok számára. (Eddig is volt ez a mező, de nem volt kötelező kitölteni.)
Becenév: Az a nick, amely a hozzászólásoknál megjelenhet. Több is beírható, a tényleges megjelenítés egy mezővel lejjebb állítható be.  (Ez eddig is így működött.)
Nyilvánosan megjelenő név: A hozzászólásoknál megjelenő név, közhasználatú nevén: nick. Lehet a felhasználó polgári neve, vagy lehet bármely olyan nick, amelyet a Becenév mezőbe írt a felhasználó. Ez bármikor változtatható.  (Ez eddig is így működött.)

Június 1-je után a korábbiaknak megfelelően lehet kommentelni nicknévvel és avatarral, amelyek értelemszerűen eltérhetnek a közösségi tag nevétől és arcképétől. A nick és az avatar (az Adatlapon Bélyegkép néven fut) látszik majd elsődlegesen a cikkek alatti hozzászólásoknál, ahogy jelenleg is.

Az olvasók az avatarra kattintva nézhetik majd meg, hogy a nick mögött valójában ki áll, tehát a hozzászóló nevét mindenki láthatja. A közösségi tag fényképét viszont csak a közösségi tagok, miként emailt is csak ők küldhetnek neki. Ahogy ígértük, az emailcím rejtve marad, a címzett dönti el, hogy válaszol-e, és ha igen, milyen emailről.

Igyekeztünk minden kérdést kibontani, de bármilyen információval, pontosítással állunk rendelkezésre, kérdéseiket a jegkorongblog@gmail.com címen várjuk.

Elkészültek a Jégkorongblog működést leíró, szabályozó dokumentációk, egész konkrétan hatan vannak:

Felhasználói feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Adatszolgáltatási nyilatkozat
Jogi nyilatkozat
Szerzői jogok
Moderálási alapelvek

Cimkék: , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
január 20., péntek
U20 14:40 DHKAVS 6-5VÉGE
MOL 18:00 UTEBRA 6-2VÉGE
MOL 18:30 TITSCC 3-4 BVÉGE
EBJL 18:40 HKBMAC 0-6VÉGE
MOL 19:00 FTCGAL 9-0VÉGE
EBEL 19:15 G99AVS 5-2VÉGE
január 21., szombat
EBJL 12:40 HKBVIC 3-4VÉGE
EBYSL 14:30 RBSHKB 6-2VÉGE
EBJL 15:00 UTEEHL 4-1VÉGE
SVK3 15:30 HKBTRB 4-5 HVÉGE
EBJL 16:10 MACOHC 5-1VÉGE
EBYSL 17:00 DMJOLL 10-7VÉGE
EBYSL 17:10 VASMZA 7-2VÉGE
EBYSL 18:00 EHLMAC 2-4VÉGE
EBJL 18:30 MRBDMJ 0-4VÉGE
EBJL 18:55 VSVAVS 3-4 HVÉGE
MOL 19:00 MACGAL 15-2VÉGE
MOL 19:00 MISSCC 7-2VÉGE
január 22., vasárnap
EBYSL 12:00 RBSMAC 
MOL 12:30 FTCBRA INFO
EBJL 15:30 RBSETO 
EBYSL 15:40 VASTRK 
EBYSL 15:40 ZNOHKB 
EBYSL 17:30 SLLAVS 
MOL 18:00 BEOTIT INFO
MOL 18:00 MACUTE INFO
EBEL 18:15 AVSVSV 
  • M4 SPORT
NHL 21:05 PITBOS 
  • SPÍLER TV
január 23., hétfő
MOL 18:00 BEODAB 
MOL 18:00 DHKSCC 
  • M4 SPORT
MOL 18:30 MISGAL 
január 24., kedd
KHL 14:00 AllStar
  • SPORT 1 (felv.)
U20 18:40 AVSKMH 
január 25., szerda
MK   MACDHK 
MK   MISDAB 
U20   DHKMAC 
U20 18:40 KMHVAS 
január 26., csütörtök
EBJL   UTEMAC 
U18   DHKTVS 
U18   KMHMIS 
U18   PEFAVS 
U18   VASETO 
KHL 17:30 JOKAVT 
  • SPORT 2
EBYSL 18:10 AVSDMJ 
január 27., péntek
U20   MACMIS 
MOL 18:00 SCCBEO 
EBEL 19:15 AVSOLL 
január 28., szombat
U18   ETOMAC 
U18   PEFDHK 
U18   TVSMIS 
KHL 10:30 KUNMZA 
  • SPORT 2
EBYSL 12:15 DMJOHC 
EBYSL 13:40 AVSSLL 
U18 14:40 AVSKMH 
MOL 17:00 GALBEO 
MK 17:30 döntő
U18 18:40 VASUTE 
EBYSL 19:40 VSVVAS 
január 29., vasárnap
EBYSL   DMJOHC 
EBYSL   HCIHKB 
EBYSL   MACZNO 
EBYSL   MZAVAS 
EBJL 13:10 AVSZAS 
EBEL 17:30 DECAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk