Svájc Franciaország ellen javíthat

 

Nagyon az elején járunk még a világbajnokságnak, de komoly bajba kerülhet a meccs vesztese. Szomszédaink igen nehéz nap elé néznek, Ausztria Svédországgal, Szlovénia Oroszországgal, Szlovákia pedig Fehéroroszországgal játszik. Pat Cortina hazája ellen bizonyíthat.

A vasárnapot Ausztria?Svédország meccs kezdi Prágában. Mindkét csapat elképesztően izgalmas mérkőzésen van túl, a svédek 5-5-ös döntetlen után büntetőkkel nyert Csehország ellen, az osztrákok pedig hatalmas meglepetésre szintén büntetőkkel győzték le Svájcot, nagyon fontos két pontot szerezve ezzel. A svédek ellen persze nem lesz sok esélyük, ráadásul a háromkoronások máris erősödtek péntekhez képest, hiszen felépült sérüléséből Jimmie Ericsson, akinek nagyon fontos szerepe lesz Möller és Lindström centereként.

Hasonlóan hálátlan meccs vár délnyugati szomszédunkra, Szlovéniára is, akik az osztrákokkal párhuzamosan Oroszországgal játszanak. Az oroszok mint mindig, erre a világbajnokságra is esélyesként, bombaerős kerettel érkeztek. Idejük is van ráhangolódni a tornára, hiszen az első napon a nem túl acélos Norvégiát intézték el 6-2-re és feltehetően a szlovénokra is valami hasonló sors vár. Matjaz Kopitar csapata idén a bent maradást tűzte ki célul, ehhez nagyon jó lett volna, ha szombaton legalább pontot tudnak rabolni Fehéroroszországtól, ám ez nem sikerült. A mutatott teljesítmény azonban önbizalomra adhat okot, volt karaktere a csapatnak, a hibák számát kell csökkenteni elöl és hátul és elérhetik céljaikat, amelyekhez azonban nem Oroszország legyőzésén keresztül vezet az út.

Németország győzelemmel kezdte a tornát, amely jó alapot teremt arra, hogy Pat Cortina a rengeteg hiányzó ellenére bent tartsa csapatát. A siker ellenére a játékosok reálisan értékelik a teljesítményüket, a meccs utáni nyilatkozatokban visszatérő elem volt, hogy a vezetés megszerzése után teljesen átengedték a terepet a franciáknak és hogy kellett a szerencse is ahhoz, hogy az utolsó percben emberelőnyből egyenlíteni tudjanak. Vasárnapi ellenfelük ellen valószínűleg még ők sem számolnak ponttal, ugyanis Kanadával találkoznak negyed ötkor. A Triple Gold Club-tagságira hajtó Crosby vezette csapat a nyitónapon a letteken lépett túl 6-1-gyel, a hat gólon öt gólszerző osztozott.

A másik délutáni mérkőzés jóval kiegyenlítettebbnek ígérkezik, Fehéroroszország játszik Szlovákiával. A két csapat homlokegyenest ellenkező rajtot vett az idei világbajnokságon. Kaljuzsnijék 4-2-re legyőzték Szlovéniát, míg Szlovákia csak üggyel-bajjal, rávezetések után tudott felülkerekedni Dánián. Úgy tűnik, az idei világbajnokságon a bent maradásért folytatott öldöklő küzdelem még a nagy hokinemzeteket is megtréfálhatja, különösen ha annyi a távol maradó sztár, mint Szlovákia esetében. Ezzel együtt semmi tragikus nem történt, a győzelmet megszerezték, szemmel láthatóan jobbak voltak ellenfelüknél, amelynek kapusa ritka jó napot fogott ki. A Fehéroroszok feltehetően nem állnak majd be annyira védekezni, így mindkét oldalon lesz lehetősége a kreatív támadóknak arra, hogy közönségszórakoztató meccset játsszanak egymással.

Prágában két csalódott csapat találkozik az este meccsen, amelyen Franciaország találkozik Svájccal. Egyelőre mindkét csapat nagyon messze van attól a játéktól, amivel annyi rajongót szereztek maguknak a semleges nézők között az elmúlt években. Szombaton a helvétek a kissé lenézett Ausztriától szenvedtek vereséget büntetők után, amellyel akár nehéz helyzetbe is sodorhatják magukat, hiszen hét csoportellenfelükből eggyel kevesebb verhető maradt. A franciák azonban mindenképpen közéjük tartoznak, ők szintén betliztek a németek ellen, az utolsó percben kapott emberhátrányos találattal vesztettek 2-1 arányban. A tavalyi negyeddöntős sikerben kulcsszerepet vállaló, Da Costa, Roussel és Bellemare alkotta első sorból utóbbi hiányzik és ez meg is látszik a csapat teljesítményén. Ha nem tudnak játékban jelentősen előre lépni, akkor nem a legjobb nyolcba kerülés, hanem a kiesés elkerülése lehet a reálisan elérhető cél.

SUI fans

Ostravában skandináv rangadó lesz este látható. A Dániával játszó finneknek szintén újra kell gombolni a kabátot, mert az első meccsen egy sima ötöst kaptak az USA-tól. Egy dánok elleni esetleges kudarc pedig felmérhetetlen következményekkel járna odahaza. Ettől persze messze vannak, Morten Greenék mindenesetre Szlovákia ellen már megmutatták, hogy hiba lenne őket alábecsülni. Nagy kérdés, hogy Galbraith kapus kifoghat-e két félelmetesen jó napot közvetlenül egymás után.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum