Rich Chernomaz Vas Márton távozásáról

 

Már a krakkói világbajnokság előtt kiderült, a Löwen Frankfurt nem hosszabbít szerződést a magyar válogatott csapatkapitányával.

Rich Chernomaz nemcsak a válogatott szakvezetője, hanem egyszersmind a Löwen Frankfurt sportigazgatója is. Vas Márton válogatottbeli teljesítményéről rendkívül elégedetten nyilatkozott, ugyanakkor klubja nem ajánlott újabb szerződést a válogatott csapatkapitányának. Erről is megkérdeztük a kanadai szakembert.

“A Löwen Frankfurt szakvezetése értékelte a szezon tapasztalatait, és úgy határozott, hogy igyekszik dinamikusabb, gyorsabb csapatot építeni a következő idényre ? mondta Chernomaz. ? Így született meg az a döntés, hogy több más játékos mellett Vas Mártonnak sem ajánl újabb szerződést a klub. Személy szerint nagyon köszönöm Vas Mártonnak az elmúlt két évet a Löwennél. A csapat egyik erőssége volt, nagyon büszke vagyok rá. Természetesen folytatja játékoskarrierjét, ezért most elsősorban neki kell eldöntenie, merrefelé szeretne tájékozódni. Úgy tudom, azt nyilatkozta, szeretne Frankfurt környékén maradni. Sok lehetősége van, mindent meg kell fontoljon, nem szabad elsietnie a döntést. Eddig a válogatottnak szentelte minden figyelmét, nem a jövőjével foglalkozott. Ennek most érkezett el az ideje. Ha megszületett a döntése, igyekszem mindenben támogatni és segíteni.”

A 35 éves hátvéd a DEL2 alapszakaszában 51 meccsen 34, a rájátszásban 10 mérkőzésen 11 pontot termelt, a liga egyik legjobb teljesítményét nyújtotta ezzel.

HUNJPN Vas Marton

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Cimkék: , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS