Csak Crosby csatlakozhat a Triple Gold Clubhoz

 

Olimpiai és világbajnoki aranyéremmel és Stanley Kupa-győzelemmel 25 játékos rendelkezik jelenleg, a mostani vb-n egyedül Crosby csatlakozhat a jégkorong legexkluzívabb társaságához.

Stanley Kupát 1896, olimpiai aranyat 1920, világbajnokit pedig 1930 óta lehet nyerni, mindhárom győzelem eddig 25 játékosnak sikerült, közülük hatan ma is aktívak: Patrice Bergeron, Jaromir Jagr, Niklas Kronwall, Henrik Zetterberg, Eric Staal és Jonathan Toews. Mivel a legutóbbi két olimpiát Kanada nyerte, ezért más keretből nem is igen jöhet szóba senki. A juharlevelesek közül pedig egyedül Crosbynak van meg a két másik arany.

Természetesen nincs kizárva, hogy később még csatlakozzon valaki a válogatotthoz, de erre kicsi az esély. Ha Dan Boyle, Jeff Carter, Drew Doughty, Simon Gagne, Ryan Getzlaf, Duncan Keith, Corey Perry, Mike Richards, Brent Seabrook, Patrick Sharp és Martin St. Louis közül valamelyik játékos mégis így dönt, akkor előttük is nyitva áll majd az út. Egy diszkrét feltételnek azonban még teljesülnie kell mindehhez: meg kell nyerni a világbajnokságot.

A Triple Gold Club legutóbb 2011-ben bővült.

Cimkék: , , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS