A mi szempontunkból talán még könnyebb is az A csoport

   

Egyre több háttérember dolgozik egy komoly csapatnál. Nem is gondolnánk, a fizioterapeutáknak milyen szerteágazó feladatuk van. Bagonya Imre 2003 óta zsinórban 13. világbajnokságán állt a kispadon, egyedüliként a stábból. Bár az ünnepi csapatpólóról Szapporó után másodszor is lemaradt a neve, a Jégkorongblog érettnek érezte a helyzetet egy beszélgetésre.

Bagonya Imre Vas Mártonnal együtt a legrégebb óta van a posztján a vb-ken, egyikük sem hiányzott vb-ről, előbbi stábtagként, utóbbi természetesen játékosként. Még a játékosból lett stábtagok ? Majoross Gergely, Sille Tamás, Tokaji Viktor ? között sem találni ilyen sorozattal rendelkezőt. A fizioterapeuta munkája komoly anatómiai és tárgyi felkészültséget kíván, nem véletlen, hogy alanyunk diplomával is rendelkezik ezen a szakterületen.

A szapporói stábból egyedül maradt, már kétszer jutott fel az A csoportba. Hogy élte meg ezt a hetet, mikor hitte el, hogy megvan?

Hihetetlen volt minden nap Krakkóban. Nagyon flottul működtünk csapatként végig. Mindvégig bíztunk az újabb csodában, de talán leginkább az olasz mérkőzés után vált világossá, hogy kezünkben a sorsunk. Szerencsére éltünk vele.

Mi a hasonlóság és a különbség a 2008-as és a 2015-ös vb-csapat között?

A hasonlóság az, hogy mindkettő kiváló csapat, jó hokisokból áll, a végsőkig tud küzdeni, nem ismer lehetetlen és élni is tud a lehetőségeivel. A különbség talán leginkább az lenne, hogy míg a szapporói hősök játékos-pályafutásuk talán egyik utolsó esélyét ragadták meg akkor, és éltek vele, addig a mostani csapat sokkal inkább a jövő csapata, tele fiatal tehetséggel.

Mit csinál egy fizioterapeuta konkrétan, és milyen végzettség szükséges ehhez?

Szakmámat tekintve valójában gyógytornász vagyok a Fejér Megyei Szent György Kórházban. Imádom a szakmámat. A válogatott mellett viszont nem csak rehabilitálok, hanem mérkőzésekre, edzésekre masszírozunk, felkészítjük a játékosok izomzatát, illetve ha sérülésük adódik, akkor azt hozzuk játékra képes formába. De mi ügyelünk a megfelelő hidratációjukra is, keverünk izotóniás és regeneráló italt, ha kell, krioterapizálunk, felkészítjük a padot a meccsre és az edzésekre, és természetesen ha betegség üti fel a fejét, azt is próbáljuk meggyógyítani, természetesen az orvossal közösen. Szóval nem unatkozunk.

Bagonya Imi

Hány éve dolgozik a válogatottnál?

2003 óta. Ez volt a 13. világbajnokságom, és már jóval túl vagyok a 200. válogatott mérkőzésemen, természetesen stábtagként.

Ki volt a legkeményebb srác a szapporói csapatból, és ki az a jelenlegiből?

A szapporói hősök legkeményebbje egyértelműen Sille Tamás, és a mostani csapatban is ő az. De a viccet félretéve, Magosi Bálint nagyon kemény, nagy tűrőképességű hokis.

A fiatalokkal vagy az idősebbekkel akad több dolga?

Mindenkivel annyit dolgozunk, amennyire szüksége van rá, hogy legközelebb is megfelelően tudjon teljesíteni a pályán. Ebben a munkában nagy segítségemre van kollégám, Sashalmi Tamás. Ezúton is köszönöm neki ezt, Tamással nem csak a válogatottnál, de a Fehérvárnál is együtt dolgozunk.

Szapporó után a budapesti ünneplésen ugrott egy hátra szaltót. Ez most miért maradt el?

A játékosok kérték ezt a kérdést? Akkor ígéretet tettem erre, és azt teljesítettem is! Most nem volt ilyen ígéret, no meg pár évet öregedtem is, veszélyes volna már megpróbálnom, azt hiszem.

Az A csoportban mennyivel más dolgozni, mint a divízió 1-ben?

A mi szempontunkból talán még könnyebb is az A csoport, hiszen nem annyira játszunk sűrűn, mint a d1-ben. Így több idő jut a srácoknak a regenerálódásra, és nekünk is több időnk van velük dolgozni.

Bagonya Imi 2

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum