Elérhetünk egy újabb csodát

 

Orbán Attilával beszélgettünk a sorsdöntő lengyelek elleni meccs előestéjén. Megígérte, hogy mindent belead a csapat este, és arra kéri a szurkolókat, tegyenek ugyanígy a lelátón.

Milyen élmény eddig ez a világbajnokság?

Amikor először megláttam, mennyien vannak kint, nem hittem a szememnek. Talán 2000 magyar is itt van minden meccsünkön, úgy érzem magam, mintha otthon játszanék. Persze ehhez nem csak a szurkolók járulnak hozzá, hanem például az is, hogy az elmúlt meccseken mintha ismerős zenék szólnának a bemelegítés alatt. Ezek a dolgok mind hozzájárulnak a jó teljesítményhez, mert így még otthonosabban érezhetjük magunkat. Végig halljuk, mennyire lelkesek a szurkolóink, és nem számít, éppen hogyan áll a meccs, mindig a maximumot nyújtják. Nincs kedvenc szurkolói dalom, de nagyon szeretem, ahogy szurkolnak. Úgy érzem, mintha egy nagyzenekar lenne mögöttem egész meccs alatt. Erre az erőre van szükség szombaton a jégen is. Ahogy hallottam, akár 4000 magyar is lehet a meccsen. Azt akarom hallani, hogy szétdurran a stadion, és a szurkolóinkat ismerve ebben nem lesz hiba! Köszönjük nekik az eddigieket is, és szombaton arra kérjük őket, hogy mindent adjanak bele ők is a lelátón!

Hogyan készülnek a lengyelek ellen?

Tudom, hogy nagy feladat előtt állunk, de én személy szerint ugyanúgy készülök, mint egy másik meccsre. Most még egyáltalán nem is izgulok, nem érzem a nyomást, de ez a nap folyamán lehet változni fog. A péntek reggeli edzés után videóztunk is, az edző kiemelte azokat a pontokat, amire külön oda kell figyelnünk, megbeszéltük, milyen hibákat nem szabad elkövetni, mindent kielemeztünk, egyszóval komolyan felkészültünk a meccsre. A lengyelek erős csapattal állnak ki, de mi is. Nagyon profi a stáb, mindenkinek megvan a helye, azon vannak, hogy nekünk jó legyen, szombaton pedig nekünk lesz az a dolgunk, hogy megnyerjük a meccset. Ez ilyen egyszerű. Úgy érzem, a szombati győzelemmel még tartozunk a szurkolóknak és magunknak is, ezért az utolsó erőnkig küzdeni fogunk.

A feljutás a tét szombaton este, szabad ezzel foglalkozni?

Most még nem érzem a nyomást, és mivel szerintem jól felkészültünk, ha betartjuk az edző utasításait, mienk lehet a siker. Az elmúlt négy meccs megmutatta az edző, hogy tudja, mi kell a sikerhez, ezért fontos, hogy ne foglalkozzunk azzal, mekkora a tét a lengyelek ellen, meg kell nyernünk a vb utolsó meccsét. Inkább úgy kell felfogni, hogy most a sorsunk a saját kezünkben van, és ha minden úgy történik, ahogy készültünk, elérhetünk egy újabb csodát.

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS